REKLAMI GEÇ

“YARDIM ŞOV”

“YARDIM ŞOV”

Daha önce “Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek” diyerek CSA Vakfı’nın faaliyetlerini eleştiren Başkan Zeybekci, engelli vatandaşlara törenle yardım etti, görüntülerini basına dağıttırdı.

/ DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2010 Pazartesi, 16:44

Polis zoruyla boşaltılan CSA Vakfı etüt merkezi ve hizmet binasından sonra yaşanan tartışmalar üzerine eski meclis salonunda basın toplantısı düzenleyerek, Abalıoğlu ailesine yüklenen, yaptıkları bağışları teşhir etmekle suçlayan ve “Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek” diyen Denizli’nin AKP’li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, yardım yaptığı engelli vatandaşları teşhir etti.

Denizli Belediyesi personeli yardım yapılacak engelli vatandaşları tek tek evlerinden alarak belediye binasına getirdi. Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin’in de katıldığı mini bir tören düzenlendi. Törende 25 engelliye 5’i akülü 25 tekerlekli sandalye dağıtıldı. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci bu törende engellilere sandalyeleri gülerek dağıttı.

Gerçekleştirilen törene gazeteciler davet edilmedi. Fakat Denizli Belediyesi’nin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde görevli personel tarafından törenin tamamı kameralara kaydedildi. Daha sonra hazırlanan bir metin ile birlikte törenin fotoğrafları ve görüntüleri tüm basın kuruluşlarına gönderildi.

Gönderilen fotoğraflarda ve kamera kayıtlarında, engelli vatandaşların yüzlerinin açıkça görülüyor olması Denizlililerin tepkisine neden oldu. Daha önce de ‘Sevgi Eli’ adı altında gerçekleştirilen yardımlar sırasında, yardıma ihtiyacı olan vatandaşları açıkça teşhir ederek tepki çeken Başkan Zeybekci, kamuoyundaki tepkilerden sonra bu kuruluşun basın bülteni yayınlamasına yasak getirmişti.

TÖRENDE NE DEDİ?

Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, kentteki tüm engellilerin ihtiyaçlarını gidermek üzere belediyenin üzerine düşeni yerine getirmeye çalıştığını belirterek, ‘Bugünde onlardan bir örneğini ortaya koyuyoruz. Bugüne kadar yüzlerce tekerlekli sandalye, onlarca akülü araba vatandaşlara dağıttık. İhtiyaçları olduğu sürece biz bunları vermeye devam edeceğiz. Ama dileğimiz temennimiz şu ki, özürlülerimizi özürlü olmadan koruyabilecek önlemlerin alınmasıdır. Ayrıca özürlülerimize araba verdimiz zaman da, onların arabalarını kullanabileceği kaldırımları, ev girişlerini ve kamu alanları girişlerinin de hazırlanması gerektiğe inanıyoruz ve bu konuyu gündeme getirerek çalışmalarımızın rehber olacağını belirtiyorum’ dedi.

02 ŞUBAT 2007’DE NE DEMİŞTİ?

CSA Vakfı’nın polis zoruyla kiracısı olduğu mülkten çıkarılmasından sonra belediye meclis salonunda basın toplantısı düzenleyen Başkan Nihat Zeybekci o tarihte, vakfın kurucusu Abalıoğlu ailesini yaptıkları yardımları teşhir etmekle suçlamıştı. O toplantıda Zeybekci; “Ben de Turkuaz Tekstil olarak 10 yıldan beri 380 öğrenciye burs veriyorum. Yurtdışında master yapan öğrencilerimiz var. Konunun bu şekilde gündeme gelmesinden son derece üzgünüm. Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek. Yardım ancak bu şekilde yapılabilir” demişti.

RÖPORTAJINDA DA SÖYLEMİŞTİ
Benzer sözleri katıldığı televizyon programlarında defalarca söyleyen Başkan Nihat Zeybekci 27 Mayıs 2008’de bir gazetede yayımlanan söyleşisinde de yine yardım hassasiyeti üzerinde durmuştu. O sıralarda yaptıkları tüm yardımları kamuoyuna deşifre eden Sevgi Eli’ni anlatan Zeybekci; “Denizli’de yüzyılın yardım hareketini başlattık. Sessiz çığlıklara yardım eli uzatıyoruz. ‘Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek’ ilkesi ile başlattığımız ‘Sevgi Eli Projesi’ ile bugün binlerce yardıma muhtaç insana ulaştık” ifadesini kullanmıştı.

YANINDA KİM VARDI
O dönümde Atatürkçü kimlikleri ile bilinen bazı sivil toplum kuruluşlarına karşı bilinçli bir kampanya yapmakla suçlanan Denizli’nin AKP’li Belediye Başkanı Cafer Sadık Abalıoğlu Vakfı’ndan önce Denizli Kültür ve Eğitim Vakfı (DEKEV) ile Toplum Gönüllüleri Vakfı’nı da hizmet binalarından gerekçe göstermeden çıkarmıştı. CSA Vakfı’nın yerinden edilmesinden sonraki basın toplantısında ise Zeybekci’ye destek olan isimlerden biri de Denizli Belediyesi eski başkanlarından Ziya Tıkıroğlu’ydu. Ne var ki Tıkıroğlu’nun başkanı olduğu DESAV da geçtiğimiz günlerde eski başkanın Kız Meslek Lisesi konusundaki eleştirilerinden sonra belediyeye ait binadan atılmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu