REKLAMI GEÇ

Yavru leyleklere Büyükşehir sahip çıktı

Yavru leyleklere Büyükşehir sahip çıktı

Sokak hayvanlarının yanı sıra vahşi doğaya da şefkat elini uzatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bitkin ve yorgun halde bulunan 2 yavru leyleğe sahip çıktı. Sağlığına kavuşturulan yaban dostları numaralandırılmalarının ardından özgürlüğe kanat çırptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Eylül 2021 Pazartesi, 09:54

Hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi, vahşi doğaya da şefkat elini uzatmaya devam ediyor.

Bir süre önce vatandaşlar tarafından bitkin ve yorgun halde bulunan 2 yavru leylek Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tedavisi yapılmak üzere Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edildi.

YENİDEN ÖZGÜRLÜĞE KANAT ÇIRPTILAR
Denizli Büyükşehir Belediyesi veterinerleri tarafından leyleklerin yapılan kontrollerinde yavru oldukları, uzun süredir aç kaldıkları bundan dolayı da tek başlarına yaşamlarını sürdüremeyecekleri tespit edildi.

Bitkin ve yorgun halde bulunan leylekler yaklaşık 1 ay süren tedavi ve bakım süreci geçirdi. Sürekli kanat egzersizleri yaptırılan yavru leylekler bakım ve tedavilerinin arından yeniden özgürlüğe kanat çırptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
14 Mayıs 2025 Çarşamba 13 26Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
15 Mayıs 2025 Perşembe 12 27Az Bulutlu
16 Mayıs 2025 Cuma 14 32Parçalı Bulutlu
17 Mayıs 2025 Cumartesi 16 30Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2025 Pazar 17 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı