REKLAMI GEÇ

Yaylı Çalgılar Festivali başladı. Vali Karahan’ın keman merakı

Yaylı Çalgılar Festivali başladı. Vali Karahan’ın keman merakı

Hakkı Güzel Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi tarafından gerçekleştirilen Yaylı Çalgılar Festivali başladı. 3 gün sürecek festivalin açılışı da renkli görüntülere sahne oldu. Sanatçılar mini konserler verdi, Vali Hasan Karahan özellikle kemana özel ilgi gösterdi, çalmaya çalıştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ocak 2018 Çarşamba, 17:47

Hakkı Güzel Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi’nde gerçekleştirilen festivale Vali Hasan Karahan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sanatçılar ve davetliler katıldı.

Festivalde konuşan Vali Karahan, kültürel etkinliklerin önemine değinerek, “Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğretim kadrosu, yetiştirdiği öğrencileri ve sahip olduğu imkanlarıyla ilimizin ve bölgemizin önemli ve örnek okullarındandır. Bünyesindeki yetenekli öğrenciler ile gerek ülkemiz düzeyinde gerekse ülkeler arası düzeyde başarılı olabilecek potansiyele sahiptir” dedi.

Vali Karahan, konuşmanın ardından sanatçılarla bir araya geldi, enstrümanlara özel ilgi gösterdi. Vali Karahan, bir sanatçıdan özellikle keman ile ilgili bilgi aldı, çalmaya çalıştı.

3 gün sürecek olan festivalde yaylı çalgı eğitimi alan sanatçılar sahne alacak ve atölye çalışmaları gerçekleştirecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
2 Temmuz 2025 Çarşamba 22 36Sıcak
3 Temmuz 2025 Perşembe 19 35Sıcak
4 Temmuz 2025 Cuma 19 35Sıcak
5 Temmuz 2025 Cumartesi 21 38Sıcak
6 Temmuz 2025 Pazar 23 41Sıcak