REKLAMI GEÇ

YENİDEN DİRİLİŞİN ADI CUMHURİYET

YENİDEN DİRİLİŞİN ADI CUMHURİYET

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. yıldönümü törenlerle kutlanırken, Denizli protokolü yayınladığı mesajlarla halkın bayramını kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2015 Perşembe, 08:30

Vali Şükrü Kocatepe, CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, siyasi parti il başkanları ve bazı sivil toplum kurnuluşlarının yöneticileri, bayram mesajında birlik-beraberlik vurgusu yaptı.

VALİ ŞÜKRÜ KOCATEPE
Milletimizin tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümünü kutlamanın gururu, heyecanı ve bilinci içindeyiz.

Cumhuriyetimizin kuruluş süreci milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biri olmuştur. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin adıdır. Cumhuriyet çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Cumhuriyet, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla bütün yüreklerin, bağımsızlık yolunda kenetlenerek, toplumun tamamını kapsayan bir yönetim biçimidir.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti için “Benim En Büyük Eserim” demektedir. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ülkemiz kalkınma, ilerleme, modernleşme yolunda çok önemli adımlar atmış ve çağdaş dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir.

Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan medeniyetin en büyük mirasçıları olarak, devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek ülkemizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımaya kararlıyız.

CHP MİLLETVEKİLİ GÜLİZAR BİÇER KARACA
Türkiye Cumhuriyeti’nin bir yurttaşı olarak bugüne kadar Atatürk’ün ilkeleri ışığında sürdürdüğüm mücadeleyi, TBMM çatısı altında Başkanlık Divanı Üyesi ve milletvekili olarak sürdürüyor olmaktan onur duyuyorum.

Ülkemizin zor dönemleri oldu, umutsuzluğa kapıldığımız, çıkmaza girdiğimiz günler yaşandı. Ancak hep umut kazandı, mücadele kazandı, bu ülkeye güven duyanlar, Atatürk’ün yolundan ayrılmayanlar haklı çıktı. Birlikte ülkemiz için en iyisini ve doğrusunu yapmayı sürdüreceğiz. Karanlık emelleri olanlara, Cumhuriyetimize kastedenlere geçit vermeyeceğiz. Biz varız, milyonlarız. Cumhuriyetimizi sonuna dek koruyacağız.

Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajları paylaşılıyor. Düne kadar Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatanlar, ayyaş diyenler, onun kurduğu laik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin köküne dinamit koyanlar, sahte nutuklarla ve kutlama mesajlarıyla halkımızın en büyük bayramını kutlarmış gibi yapıyorlar. Cumhuriyet Bayramlarımızı sıradan bahaneler ile geçmişte kutlamayanlar, bugün Cumhuriyet, bayrak, vatan diyerek halkımızın milli duygularını kullanmaya kalkıyorlar. Ancak bu halk sahte bayram kutlayıcılarına gereken dersi verecektir.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN
Türkiye Cumhuriyeti’nin başkomutanı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile kurulan Cumhuriyetin 92. yıldönümünü kutlamanın kıvancını yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, topraklarında dünya tarihine damga vurmuş medeniyetlerin doğduğu ve kökleri Anadolu’dan kopartılamayacak kadar güçlü karakteri ile coğrafyada yer almaktadır. Demokrasisi, birlikte yaşam kültürü ve tarih mirasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin milli irade ve egemenliğinin güçlü yansımasıdır. Ulusal birlik ve beraberliğimizin devamlılığının en büyük güvencesi, milletimizi muasır medeniyet seviyesine ulaştıran Türkiye Cumhuriyeti, dün olduğu gibi yarın da bizlere rehber olmaya devam edecektir. Gelecek nesil, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile küllerinden doğan ecdadının bağımsızlık zaferini yad edecek ve yeni nesillere Cumhuriyet ruhunu aktaracaktır.

Atalarımızdan emanet aldığımız azim, mücadele ve egemenlik duygusu her yıl güçlenerek ülkemizin geleceğinin güç kaynağı olmaya devam edecektir. Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümü vesilesiyle, bizlere Cumhuriyetimizi armağan eden başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

DENİZLİ BAROSU BAŞKANI MÜJDAT İLHAN
Ulusumuzun karanlıktan aydınlığa çıktığı bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 92. yılında, Atamızın bizlere emanet ettiği en değerli varlığımız olan Cumhuriyetimizi tüm ulus olarak birbirimize kenetlenerek yaşatmaya devam ediyoruz.

Dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir başarı olan Cumhuriyetimizin erişilemez kazanımlarını, geçmişte olduğu gibi bugün de anlayamamış olanlara inat, tam bağımsızlık, ulusalcılık, devrimcilik, cumhuriyetçilik, çağdaşlık, laiklik hedefleriyle tüm sıkıntı ve zorluklara rağmen, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumayı sürdürüyoruz.

Büyük Atatürk’ün en büyük eseri Cumhuriyetin temel ilkeleriyle, hukuk devletinden ve hukukun üstünlüğünden ödün vermeden, dil, din, ırk, inanç ve cinsiyet farklılığı gözetmeksizin, demokratik bir ülke inancıyla, 1923 deki ilk kararlılık ile yılmadan “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” düşüncesiyle Cumhuriyetimize olan bağlılığımızı bir kez daha tekrar ediyoruz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ulusumuzu ve ülkemizi bir bütün olarak, birlik içinde sonsuza kadar yaşatacağımız Cumhuriyetimizi, yüceltmek kararlılığı ile 92. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatanı için kanlarını dökmüş şehitlerimizi rahmetle anıyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ
Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan Cumhuriyetimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, kahraman anadolu halkının insanüstü bir gayret ve fedakârlığı ile elde edilmiştir. En zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü İstiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz. Bu başarı; milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesi, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır.

Sahip olduğumuz vatan sevgisi ve özgürlük aşkı, dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir. Yurdumuzu düşmanlardan kurtarmak için hiç düşünmeden canlarını feda edenlere karşı sorumluluklarımız vardır. Millet olarak, atalarımızdan aldığımız tarihi mirasın sorumluluğunu hisseden, bu günü kavrayan ve geleceğe ışık tutan ilme, irfana sahip gençler yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Ülkemizin birlik ve beraberliğine gölge düşürmeye çalışan, bölünmez bütünlüğümüzü ve demokrasimize zarar vermek isteyen karanlık mihraklara karşı da, inanç ve kararlılıkla emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, tüm Denizlili hemşehrilerimi saygıyla selamlıyor, Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.

MHP İL BAŞKANI YASİN ÖZTÜRK
Cumhuriyetimiz hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır. Birliğimizi-dirliğimizi, sevgimizi-saadetimizi her zaman koruyacağız. Atalarımızın bizlere bıraktığı bu değerli vatanı korumak ve çağdaş medeniyetler seviyesine taşımak bizlerin asli görevidir. Bu noktada vatanın her ferdinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine inanıyorum.

Bizler milliyetçi-ülkücü hareket olarak milletimizin vereceği her karara saygı duyarak tercih edildiğimiz noktada, millet adına yaşanan tüm huzursuzluk ortamının sona ereceğini refahın ve sosyal dokunun yeniden onarımını yapacağımızı, yalnız Türk milletinden yana tavır alacağımızı devletimizin ebed- müddet yaşaması adına özveri ile çalışacağımızı tekraren taahhüt ederiz.

Ulusal birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz son günlerde Cumhuriyet Bayramımızın milli duygularımızı daha da güçlendirmesini diliyorum.

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN
Türkiye Cumhuriyetimiz, Türk milleti adına büyük Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük atılım ve milli tarihimizin geldiği son aşamadır. 92 yıl önce bugün ilan edilen tek bayrak, tek millet, tek vatan ile kurduğumuz, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırdığımız Cumhuriyetimiz, Türk milletinin sonsuz varlığı ile ilelebet devam edecektir.

Bugün, her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gereken Cumhuriyet, eşitlik, özgürlük ve çağdaşlık ilkelerini kapsamasının yanında büyük bir düşüncesinin ürünüdür. Bizler bu günlerin sorumluları olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak, Büyük Önder Atatürk’ün inkılaplarıyla aydınlanmış yolda emin ve güçlü adımlarla ilerlemek zorundayız. Bu yolda yürürken asla milli değerlerimizden ödün vermemek milli birlik ve beraberliğimizi düşmanları kahredercesine yükseltmek ve bu değerleri yarınlara sağlam olarak teslim etmekle görevliyiz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünlere kolay gelmediğini, atalarımızın bizlere emanet ettiği bu topraklar uğruna yüz binlerce şehit verildiğini ve bir o kadar da gazimizin bulunduğunu unutmamakla mükellefiz. Bu düşüncelerle kurulusunun 92. yılında Cumhuriyeti kuran ve bugüne kadar uğrunda mücadele edenleri basta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm demokrasi kahramanlarımızı, milleti ve vatani için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi geride kalan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI NECDET ÖZER
29 Ekim 1923 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kadın-erkek, genç-yaşlı demeden tüm halkımızın mücadelesi sonrasında Cumhuriyet destanı yazılmıştır. Bizler bu destanı yazanları, yaşadığımız topraklar için can verenleri, bir an olsun bile unutmadık ve unutmayacağız.

Bizler de Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümünde Denizli Ticaret Odası ve Denizli iş alemi mensupları olarak üzerimize düşen görevleri birlik ve beraberlik içerisinde her zaman yerine getireceğiz. Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, üzerinde yaşadığımız topraklar için canlarını veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz ve tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutluyorum.

EĞİTİM-İŞ DENİZLİ ŞUBE SEKRETERİ KADİR YILDIRIM
Ulusumuzun Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran Cumhuriyet’in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır.

Ancak bugün demokrasiyi amaç değil, kendi ümmetçi anlayışlarını gerçekleştirmek için araç olarak gören zihniyet işbaşındadır. Bu zihniyet emperyalist güçlerin de desteğiyle, Lozan Antlaşması’yla elde edilen kazanımları pervasızca yok etmeye çalışmaktadır. İçinde bulunduğumuz dönem, siyasal iktidarın faşizan politikalarının, her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun yaşandığı, yargının ve adaletin çöktüğü bir dönem olarak tarihe geçmiştir.
Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta; üniter devlet yapısı hedef alınmakta; başta öğretim birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmekte; Türkiye, bir karanlığa doğru sürüklenmektedir.

Atatürk’ün ve onun kurduğu Cumhuriyetin eğitim çalışanları olarak biz her türlü tehlikenin farkındayız. Yetiştirdiğimiz Türk gençliğini de bu konuda uyanık tutmak asli görevlerimizden biridir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

SARAYKÖY BELEDİYE BAŞKANI AHMET NECATİ ÖZBAŞ
Var olduğumuz ilk günden bu yana tüm dünyaya birlik ve kardeşlik dersi vermiş olan yüce milletimizin destanlar yazarak elde ettiği büyük zaferlerin ardından, 29 Ekim 1923 yılında kurulan cumhuriyetimizin 92. yılına ulaşmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz.

Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmayı, en büyük gaye olarak kabul etmiş ve çalışmalarına bu doğrultuda yön vermiş olan tüm kardeşlerim şunu iyi bilmelidir ki, “Bu hedeflere ulaşmak için, cumhuriyetimize ve değerlerine sahip çıkmalı, birliğimize, kardeşliğimize ve ortak değerlerimize sıkı bir şekilde bağlı olmalı ve geçmişte olduğu gibi bugünde aramıza nifak tohumları ekmeye çalışan tüm gafillere hak ettikleri cevabı vermeliyiz.”

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizi bölgesinde ve dünyada söz sahibi yapacak olan büyük hedefler ve büyük umutlarla, 100. yılına doğru ilerlediğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan için canını ve kanını feda etmekten asla çekinmeyen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum.

MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ ŞUBE BAŞKANI HAMDİ HELVACILAR
92 yıl önce bizlere her karış toprağı şehit ve gazi kanıyla sulanan hür, laik ve cumhuriyet ülkesi teslim eden atalarımıza layık olabilmek ve emanetleri koruyabilmek için ulus olarak tüm ülke insanlarımızla şanlı, onurlu, şerefli Türk bayrağımızın gölgesinde daha da çok dikkat etmemiz gereken günler geçiriyoruz.

Bizleri bölmek, birbirimize düşürmek isteyen terör örgütü mensuplarına karşı hep birlikte güçlü kuvvetli ülke olduğumuzu dosta düşmana göstermemiz gereken ortamdayız. Ülke halkımıza ve vatandaşlarımıza gaziler olarak oldu bittilere kargaşalara provokasyonlara gelmemeleri sağ duyu ve sabırlı olmalarını istiyoruz. Hiçbir konuda ödün vermeyeceğimizin teminatının bilinmesi, sabrımız taştığında da Türk milletinin gerektiği cevabı vereceği de bilinmelidir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu