REKLAMI GEÇ

“YOLLAR KAN GÖLÜNE DÖNMESİN”

“YOLLAR KAN GÖLÜNE DÖNMESİN”

Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Semerci, 9 günlük Kurban Bayramı tatili için yola çıkan sürücüleri, olası kazalara karşı uyardı. Semerci, yolların kan gölüne dönmemesi için sürücülerin uykusuz ve yorgun yola çıkmamalarını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Eylül 2015 Pazartesi, 12:46

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Semerci, Kurban Bayramı nedeniyle yola çıkacak sürücüleri uyardı, her 2 saatte bir mola vermesi gerektiğini söyledi. Bayram tatillerinde gerek şehirlerarası, gerekse şehir içi trafikte yoğunluğun artmasından dolayı sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden Semerci, bayramlarda yolların kan gölüne dönmemesi için sürücülerin uykusuz ve yorgun yola çıkmamalarını tavsiye etti.

Emniyet kemerinin mutlaka takılması gerektiğini hatırlatan Semerci, “Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak kabul edildi. Bayramlar bizim en güzel günlerimizden biri. Özellikle de dini bayramlarımız. Bu bayramlar nedeniyle gerek şehirlerarası gerekse şehir içindeki trafik 10 kata yakın artıyor. Dolayısıyla belki trafiğe yeni çıkan sürücülerimiz oluyor. Yorgunluktan kan şekeri düşebilir. Bazı bölgelerimizde ani yağmurlar oluyor. Bunlarda sürücüleri zor durumda bırakıyor. Yolun her halini göz önünde bulundurarak, temkinli araç kullanılması gerekiyor. Sürücüler her 2 saatte bir 15 dakika mola vermeli. Sürücülerimizin sürekli mola vermesini ve dinlenmelerini öneriyoruz” dedi.
Semerci, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle yılda yaklaşık 4 bin kişinin trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini ifade eden Semerci, “Sürücüler alkollü araç kullanmasınlar. Trafik kurallarına uyulmadığı için yılda 4 bin can kaybediyoruz. Bu çok büyük bir olay. Avrupa standartlarına hala yetişemedik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu