REKLAMI GEÇ

Yudum yudum Cumhuriyet

Yudum yudum Cumhuriyet

Cumhuriyet’in 92’nci yıldönümü törenlerle kutlanıyor. Kentteki kutlamaların adresi Gazi Bulvarı oldu. Gazilerden emekli öğretmenlere, öğrencilerden askeri birliklere kutlama için binler tören alanına gelirken, katılımcıların dillerrinden “Yaşasın cumhuriyet” ve “İlelebet Cumhuriyet” sloganları düşmedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2015 Perşembe, 11:01

Dün Valilik yanındaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan törenlere bugün de devam edildi. Bugünün kutlama programı Vali Şükrü Kocatepe’nin makamında tebrikleri kabulüyle başladı.

Ardından tören alınana geçildi. Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca ve Kazım Arslan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kamil Özkan Özbakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Kutlamalara Vali Kocetepe, Tuğgeneral Özbakır ve Başkan Zolan’ın halkın bayramını kutlamasıyla devam edildi.

denizli-cumhuriyet-bayrami-92-yili-kutlaniyor-ic

VALİ KOCATEPE GENÇLERE SESLENDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet’in kuruluşunun 92’nci yıldönümü mesajının okunmasının ardından Vali Kocatepe, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kocatepe, “Milletimizin tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Cumhuriyetimizin 92’nci yıldönümünü kutlamanın gururu, heyecanı ve bilinci içindeyiz” dedi.

denizli-cumhuriyet-bayrami-92-yili-kutlaniyor-ic-2

Gençlere de seslenen Kocatepe, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Benim En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğini vurgulayarak, “Hepimize, özellikle gençlerimize bu hedefleri gerçekleştirmek için önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Geçmişte olduğu gibi, bugün ve bugünden sonrada aynı heyecanla gayretlerimizin devam edeceğine azmimiz ve inancımız tamdır” diye konuştu.

denizli-cumhuriyet-bayrami-92-yili-kutlaniyor-ic-3

GAZİLER VE ASKERLER AYAKTA ALKIŞLANDI
Öğrencilerin okudu şiirler ve halk oyunu gösterileri ile devam eden tören, geçit resmiyle sona erdi. Geçit törenine katılan ekip, askeri birlik ve gaziler, alkış yağmuruna tutuldu. Özellikle gazi ve Mehmetçikler, uzun süre alkışlandı.  

ANONS

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu