“Yüzde 80’i biten alt yapı buysa vay halimize”

Denizli Belediye Meclisi CHP Grubu Sözcüsü Teoman Sancar, grup adına yaptığı açıklamada, dün yağan yağmurun ardından yaşananları değerlendirdi. Sancar, “Yüzde 80’i biten alt yapı buysa vay halimize” dedi.
/ DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2010 Cuma, 15:35
Denizli Belediye Meclisi CHP Grubu adına, dün yağan yağmurun ardından, Denizli Belediye Meclisi CHP Grubu Sözcüsü Teoman Sancar bir açıklama yaptı. Sancar, “Denizli merkezinde dün akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 2 saat süren yağmur, adeta ilimizi teslim almıştır. Yağışla birlikte yüksek kesimlerden inen sel sularının serbest kalması dolayısıyla, kent merkezindeki birçok caddeyi su basmış, asfaltlar patlamış ve yollar çökmüştür. Yine buna bağlı olarak birçok evin zemin ve bodrumlarını su basmış, vatandaşların can ve mal güvenliği tehlikeye girmiş ve büyük mağduriyetler yaşanmıştır. En büyük tesellimiz yağmurun daha uzun sürmemesi ve can kaybının olmamasıdır” dedi.
Açıklamasında, alt yapı çalışmalarını eleştiren Sancar, “Yüzde 80’i biten alt yapı buysa vay halimize. Her fırsatta ‘alt yapı” diye beyan verip, yaptıklarıyla övünen Denizli Belediye yetkililerine buradan soruyoruz: Bu alt yapının yüzde 80’i bitmiş hali buysa, yüzde 100’ü bitmiş hali ne olacaktır? Yoksa yüzde 80’i bitmiş demekle, şehrin alt yapısının yüzde 80’inin çalışmadığını kastettiniz de biz mi yanlış anladık!” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Grubu olarak yapılan alt yapıya karşı olmadıklarını ama uygulamanın yanlış ve kontrolsüz olduğunu dile getirdiklerini söylediklerini hatırlatan Sancar, “Önemsemediğiniz konular işte bugün büyük sorun haline gelmiştir. Kısacası, takke düşmüş kel görünmüştür” diye konuştu.
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’yi, belediye meclis toplantılarına katılmaktansa, ulusal siyasete müdahale etmeyi, okul okul gezip şov yapmayı alışkınlık haline getirmekle eleştiren Sancar, “Sayın Belediye Başkanımız, en kısa zamanda, asli görevinin başına dönerek,
Denizli Belediye Meclisi’ne ve Denizli Belediyesi’ne başkanlık yapmalıdır. 100 yılın çilesine dönen bu alt yapı sıkıntısına el atarak yerinde incelemeli ve çözümler üretmelidir. Vatandaş mağdur mutsuz ve umutsuzdur” dedi.
Denizli Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Teoman Sancar, “Aylarca süren alt yapı çalışmaları ne esnafta ne vatandaşta dayanacak güç bırakmamış, çoğu esnaf bu sıkıntı yüzünden kepenk kapatmış, işine son vermiştir. Cadde ve sokaklardaki boşaltılmış, kiralık birçok işyeri ve dükkanlar bunun acı birer örneğidir. Ne çare ki gözü hala vatandaşlardan alınıp da mahkeme kararıyla geri iade edilen yüksek su abone ücretlerinde olan bir Belediye Başkanı’nın bu kadar merhametli ve hassas olmaması çok doğaldır. Çünkü Belediye’yi ticari bir müessese gibi gören bir zihniyetten daha fazlasını beklemek yanlış olurdu” dedi.
Sancar, “Sayın Zeybekci’ye buradan soruyoruz: Alt yapı çilesine gereken müdahaleyi yapmak için acaba alt yapının yüzde 100’ünün de bitip tükenmesini ve çalışamaz hale gelmesini mi bekliyorsunuz, eğer beklentiniz oysa, bu gidişle o da yakındır Başkanım merak etmeyin o da yakındır” dedi.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Denizli | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
14 Mayıs 2025 Çarşamba | 13 | 26 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |
15 Mayıs 2025 Perşembe | 12 | 27 | Az Bulutlu |
16 Mayıs 2025 Cuma | 14 | 32 | Parçalı Bulutlu |
17 Mayıs 2025 Cumartesi | 16 | 30 | Parçalı Bulutlu |
18 Mayıs 2025 Pazar | 17 | 27 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |