REKLAMI GEÇ

Zeybekci’den “Yolları bitirin” talimatı

Zeybekci’den “Yolları bitirin” talimatı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci; Çameli ve Honaz ilçe sınırları içerisinde yapımı devam eden yol çalışmalarını yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Zeybekci, inceleme yaptığı alanlarda çalışmaların bir an önce bitirilmesi talimatı verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Haziran 2014 Pazar, 15:41

Bakan Zeybekci’ye incelemeler esnasında Vali Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Karayolları 2.Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Yol Yapım Başmühendisi İsmail Akduman, Karayolları 27.Şube Şefi M.Sait Arıduman eşlik etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci; yapımı yılan hikayesine dönen Çameli Acıpayam-Antalya ayrımı arasında devam eden, uzunluğu 25.3 kilometre olan ve 27.12.2013 tarihinde ihale edilen yolun bitirilmesi için çalışma başlattı. Çameli’deki yapımı devam eden yol boyunca şantiyeleri tek tek dolaşarak yolun 16 ila 29 km’leri arasındaki bölümünü ve 21. ve 27. Kilometrelerde heyelan olan kısımlarını yerinde inceleyen Bakan Zeybekci, 240 metre uzunluğunda viyadüğün yapılacağı yerde yetkililerden bilgi aldı. Bakan Zeybekci; Çameli yolunun yapım çalışmalarının uzun zamandır devam ettiğini, arazi şartlarının çalışmaları zorlaştırdığını bizzat gördüğünü ancak yolun mümkün olan en kısa zaman diliminde bitirilerek hizmete açılması için karayolları ve yüklenici firma yetkililerine talimat verdi.

Bakan Zeybekci ayrıca Çameli İlçesi çıkışında Fethiye istikametinde yol yapım çalışmaları devam eden 6 kilometrelik kısmın Ağustos ayı sonuna kadar bir an önce asfalt kaplamasının yapılarak trafiğe açılmasını istedi.

Denizli’deki tüm ilçe yollarının bitirilmesine rağmen Çameli yolunda bir türlü sonuca ulaşılamadığını ifade eden Zeybekci; “Çalışmanın bir an önce tamamlanması için yolun her iki ucundan da çalışılması, yol güzergahında bulunan sanat yapılarının bir an önce bitirilmesi için ekip ve çalışan sayısı artırılmalı” dedi. Altyapı çalışmalarının bitirilmesi ile yolun yüksek standartta asfalt ile kaplanacağını ifade eden Bakan Zeybekci yapılacak çalışmalar ile ilgili ödenek sıkıntısının olmadığını, Denizli’deki yol çalışmalarının bitirilmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan söz alındığını, ödenek konusunun kesinlikle konuşulmamasını, yapılması gereken tek şeyin hummalı bir çalışma olduğunu belirtti.

2015’E YETİŞTİRİN TALİMATI
Bakan Nihat Zeybekci Çameli yolundaki incelemenin ardından Honaz İlçesine geçti. Burada, İzmir yolunu Ankara yoluna bağlayan Çevre yolunun devamı olan ve inşaat çalışmaları devam eden Ankara yolunu Antalya Muğla yoluna bağlayan Çevre yolu inşaatı yol güzergah çalışmaları içerisinde yapımına başlanan Honaz Tüneli’ni de yerinde inceledi.

Tamamlandığında 2520 metre uzunluğunda olacak Honaz Tüneli girişinde yetkililerden bilgi alan Bakan Zeybekci; burada da çalışmaların bir an önce bitirilmesi ve 2015 yılı içinde yolun tünellerle birlikte hizmete açılması talimatını verdi.

Bakan Zeybekci son olarak “daha öncede söylediğim gibi Denizli’de devam eden yatırımlar için kesinlikle ödenek sıkıntısının olmadığını, yüklenici firma sahiplerine söylüyorum; yapın işinizi, getirin evraklarınızı, biz de ödeneklerinizi çıkaralım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu