REKLAMI GEÇ

Zolan Pamukkale’nin devir sürecini anlattı

Zolan Pamukkale’nin devir sürecini anlattı

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantılarının sonuncusunu gerçekleştirdi. Toplantıda gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Bekir Çapar’ın gündeme taşıdığı Pamukkale ve Laodikya ihalesiyle ilgili konuşan Başkan Zolan, ileri sürüldüğü gibi Pamukkale’nin işletmesinin alınmasında sessiz kalmadığını, hatta yetki sınırlarını aşarak mücadele ettiğini belirtti. Zolan, “Yılbaşı gecesi saat 12’de evime geldiler. aynı 15 Temmuz akşamı. Gece baskınıyla alınması beni üzdü. O günden beri ben zorunlu kalmadığım sürece Pamukkale’ye gitmiyorum” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2016 Çarşamba, 19:03

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantılarını tamamladı. Son birleşimde, gündem dışı söz alan CHP grubu üyesi Bekir Çapar, Pamukkale ve Laodikya ören yeri işletme ihalesinin Eylül ayında yapılacağını hatırlatarak, konuyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi istedi.

denizli-osman-zolan-pamukkale-nin-devir-teslimini-anlatti-1

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Ören Yeri işletmesinin Denizli’de kalmasıyla ile ilgili mücadele verdiğini, hatta o dönem Pamukkale’nin yetki sınırları içerisinde olmamasına rağmen, ısrarla Pamukkale’nin sözleşme tarihi sonuna kadar Denizli’de kalmasını istediğini belirtti.

DÖNEMİN YETKİLİLERİNİ UYARDIM
O dönem Pamukkale Denizli Belediyesi’nin sınırları içerisinde olmadığını ama yetki sınırlarını aşarak gerekli mücadeleyi verdiğini belirten Başkan Zolan, o dönem Pamukkale ile ilgili en yetkili kişinin İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu ile Vali Abdulkadir Demir olduğunu ifade etti. İlk olarak Oklu ile görüştüğünü ve kararı itiraz etmelerini istediğini dile getiren Zolan, “Adem Oklu, yetkilinin vali olduğunu söyledi. Vali Demir ise, hükümetin temsilcisi olduğunu, hükümete karşı itiraz edemeyeceğini belirtti. Ama ben görüşmelerimi, temaslarımı devam ettim” dedi.

AYNI 15 TEMMUZ GİBİ
Yılbaşı öncesi gece yarısı kapısının çalınarak gerekli evrakları alıp gittiklerini dile getiren Başkan Zolan, “Yılbaşı gecesi saat 12. kapı tak tak. Aynı 15 Temmuz. karşılığı bu , ben açık söylüyorum. TURSAB yetkilileri geldi devrettim. Gece baskınıyla devralınması beni üzdü. 1.1. 2014 tarihinden beri Pamukkale’ye gitmiyorum. Resmi geziler dışında Pamukkale’ye gitmiyorum” diye konuştu.

İHALE ŞARTNAMESİNİ VERMİYORLAR
TURSAB’dan ihale şartnamesini istediklerini ve hala alamadıklarını söyleyen Zolan, şartname bedeli olan Laodikya ve Pamukkale için  toplam 8 bin lira yatırdıklarını belirtti. Başkan Zolan, “Pamukkale ile ilgili benim hakkımda çok şey söyleniyor. Kimi ‘birşey yapmıyor’ diyor kimi de ‘pasif kalıyor’ diyor. Ama ben bu konuda onların seviyesine inmeyeceğim cevap vermeyeceğim. Ama bazen sesiz kalmak gerekiyor. Ancak şu da bilinsin ki, Pamukkale ve Laodikya’yı almak için girişimlerimiz var. Pes etmedik. Biz çözüm odaklı, sonuç odaklı çalışıyoruz, sonucu bekliyoruz” dedi.

denizli-osman-zolan-pamukkale-nin-devir-teslimini-anlatti-1

LAODİKYA’DA DA AYNI UYGULAMA
Laodikya’nın işletmesinin özel bir anlaşma ile Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu ancak Eylül ayında Pamukkale ile aynı statüde ihalesinin yapılacağını vurgulayan Zolan, “Laodikya bize 14 milyon lira zarar ettirdi. 8 yılda 16 milyon lira harcadık, ve yalnızca 2 milyon geldi. Ama Laodikya bizlere bir şey öğretti. Denizli tekstilinin, horozunun ve en önemlisi su kullanma kanunun o yıllarda da olduğunu öğretti” dedi.

Başkan Zolan, hem Pamukkale’nin hem de Laodikya’nın işletmesinin Denizli’de kalmasıyla ilgili temaslarının, mücadelelerinin sürdüğünü vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 14 26Sağanak Yağışlı
4 Mayıs 2024 Cumartesi 12 23Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 10 23Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 11 25Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 15 28Az Bulutlu