REKLAMI GEÇ

Zolan’dan ciddi uyarı: Susuzluk kapıda

Zolan’dan ciddi uyarı: Susuzluk kapıda

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan ciddi uyarı. Yağışların beklenenin yüzde 40 altında gerçekleştiğini, su kaynaklarının da aynı seviyede azaldığını belirten Başkan Zolan tasarruf çağrısı yaptı. Zolan, “Vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Haziran 2016 Cuma, 09:48

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kısa vadede Denizli’yi etkilemesi beklenen su sıkıntısı nedeniyle vatandaşları uyardı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (DESKİ), bugüne kadar birçok projeye imza attığını belirten Başkan Zolan, “Alt yapı yenileme çalışmalarımızla şebekeden toprağa sızan su kayıplarının önüne geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, giderek artan içme ve kullanma suyu ihtiyacı için kentimiz genelinde bugüne kadar 82 adet sondaj kuyusu açtı. İlave sondaj kuyusu açma çalışmalarını sürdüren Büyükşehir DESKİ, ayrıca dev içme suyu depoları ve diğer tüm ilave tesisleriyle vatandaşlarımızın içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

YAĞIŞLAR BEKLENDİĞİ SEVİYEDE OLMADI
Denizli’nin bu yıl beklenen yağışları alamadığını hatırlatan Başkan Zolan, düşen toplam yağış miktarının geçen yıla göre % 40 dolayında daha az olduğunu, bu nedenle de içme suyu kaynaklarının yeterince beslenemediğini kaydetti.

SU SEVİYESİ % 40 AZALDI
İçme suyu amaçlı kullanılan sondajlarda yaptıkları incelemelerde, yeraltı suyu seviyesinin düştüğünü, sondaj kuyusu debilerinin ise geçen yıla göre % 40 dolayında azaldığını tespit ettiklerini anlatan Başkan Zolan, “Ayrıca Merkez ilçelerimizin (Merkezefendi–Pamukkale) içme suyunun karşılandığı Gökpınar ve Derindere ana kaynaklarının geçen yılın haziran ayına göre % 37 oranında azaldığı görüldü” dedi.

TASARRUF ÇAĞRISI
İlimizde yazın en sıcak günlerinin yaşanabileceği Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında kaynak ve sondaj debilerinin daha da azalacağının ön görüldüğünü dile getiren Başkan Zolan, “Önümüzdeki dönemlerde su sıkıntısı yaşanabileceği düşüncesiyle; vatandaşlarımızın içme suyu ile sulama yapmaması, merkezde bahçe abonelerinin sulamalarını gece saatlerinde yapmaları, ayrıca tüm vatandaşlarımızın konuyla ilgili daha duyarlı davranarak suyu israf etmeden kullanması gerekmektedir” diye konuştu.

Yorumlar

denizli   -  Bağlantı 25 Haziran 2016, 08:45

ben öncelikle galericilerin su israfı için yetkililerden önlem alınsın isterim hergün araç yıkanmaz ve o suyun ziyanını görseniz yazık dersiniz sayın yetkililer önce galericileri uyarın.lütfen.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu