REKLAMI GEÇ

Zolan’dan karla mücadele ekiplerine teşekkür

Zolan’dan karla mücadele ekiplerine teşekkür

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, uzun zamandır hasretle beklenen kar yağışıyla birlikte teyakkuza geçerek 48 saattir uyumadan çalışan karla mücadele ekiplerine teşekkür etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2015 Çarşamba, 13:27

Denizli, geçen pazartesi akşamı son 13 yılın en yoğun kar yağışını aldı. 48 saat aralıklarla süren yoğun kar yağışından dolayı Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 600’ün üzerindeki personeli karla mücadele çalışması yaptı. Kentteki kar temizleme çalışmalarının karın etkisini yitirinceye kadar süreceği belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile birlikte salı günü gecesi Ulus Caddesi’ndeki çalışmaları denetledi.

ic-1“Kar yağışı su kaynaklarına olumlu yansıyacak”
Başkan Zolan ise, karla mücadele ekiplerine teşekkür ederek, geçen yaz mevsiminde çok susuzluk çekildiğini hatırlattı, kar yağışının su kaynaklarını olumlu etkileyeceğini ifade etti.

Zolan, “Bunu vatandaşlarımıza hissettirmedik ama su debileriyle ilgili sıkıntılar vardı. Bu kar inşallah önümüzdeki yaz mevsimi ile ilgili su kaynaklarına olumlu yansıyacak. Ondan dolayı mutluyuz” dedi. Kar yağışının çocuklarda ayrı bir güzellik ve eğlence yarattığını ancak bu güzelliklerin getirmiş olduğu sıkıntılar da olduğunu anlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Çok şükür fedakarca çalışan arkadaşlarımız var, gece sabahlara kadar 24 saat uyumadan çalışan kardeşlerimiz var. Sabahleyin insanlarımız sıkıntı çekmesin diye özellikle kentin ticari merkezlerinde kaldırımları temizleyen işçi kardeşlerimiz var. Ben özellikle o kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Şu anda Denizlimiz ana arterler itibariyle açık. Çok yoğun kar yağışı alan Denizli bu işten de başarı ile çıkmıştır.”

Buzlanmaya dikkat
Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada Pamukkale İlçe Belediyemiz de tüm araçlarıyla, ekibiyle seferber oldu. Başta Başkanımız Hüseyin Bey olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ekiplerimizi yol çalışmalarına sevk ettik. 600’ün üzerinde personel ile hizmet ettik. 80 dolayında aracımız vardı. Halkımızın sıkıntı çekmemesi adına gayret gösterdik. Çok şükür otobüslerimiz çalıştı, vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarını kullandı. Otobüslerimizi salı ve çarşamba günü olmak üzere iki gün ücretsiz yaparak vatandaşlarımızın kendi araçlarını kullanmamaları konusunda böyle bir imkan sunduk. Sabır gösteren, karın güzelliği yanında zorluklarına katlanan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Önümüzdeki günlerde eksi 10’lara varan soğuk olacağının tahmin edildiğini aktaran Başkan Zolan, “Bununla birlikte gizli buzlanmalar olacak, araç kullanan kardeşlerimize yolda yürüyen vatandaşlarımıza çok dikkatli olmalarını öneriyorum. Vatandaşımızın olumsuz etkilenmesi bizi üzer. İnşallah her şey daha güzel olsun diye bu çalışmalar ve gayretlerimiz devam ediyor” diye konuştu. Başkan Zolan, buradaki incelemenin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Asfalt Şantiyesi’ni ziyaret ederek, çalışanlara kolaylıklar diledi.

Yorumlar

arabası kayan vatandaş   -  Bağlantı 7 Ocak 2015, 22:53

ara yollar berbat. ara yoldan ana yola çıkamıyoruz. Hala büyükşehir belediyesi olduğunuzu mu iddia ediyorsunuz? illa ki birilerinin canı mı yanması gerekiyor gerekli çalışmaları yapmak için?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 31Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 16 31Parçalı Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 16 30Çok Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu