REKLAMI GEÇ

Adalet Mahallesi’nde ağaç nöbeti

Adalet Mahallesi’nde ağaç nöbeti

Merkezefendi Belediyesi, Adalet Mahallesi’nde 2008 yılında Bereketli Belediyesi tarafından yeşil alan olarak istimlak edilen arsalar üzerinde bulun 8 yaşındaki 200 çam ağacını sökmek isteyince mahalleli ağaya kalktı. Önce Merkezefendi, ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne giderek “ağaçlar sökülmesin” diyen mahalle sakinleri, dertlerini anlatmakta zorlandı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2014 Salı, 19:23

Merkezefendi Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Adalet Mahallesi’ndeki yeşil alanın hikayesi Karadeniz fıkralarını aratmayacak cinsten. Bütünşehir Yasası ile 2009 yılında tüzel kişiliği sona eren Bereketli Belediyesi, 2008 yılında Şükrü Eceoğlu ile Mahir Altuğ’a ait 318/3 nolu parsel ile Yahya Kaya ve yine Mahir Altuğ’a ait 348/1 nolu parselleri istimlak ederek yeşil alan ilan etti. Daha sonra DOÇEV ile işbirliği yapılarak, bu arsalara 200’ün üzerinde çam fidanı dikildi.

Bereketli Belediyesi’nin kapanmasıyla mülkiyet ve yasal sorumluluk 2009’dan itibaren Denizli Belediyesi’ne, Büyükşehir Yasası ile birlikte 30 Mart 2014’ten sonra Merkezefendi Belediyesi’ne geçti. Ancak, istimlak bedeli ödenmediğinden hak sahipleri “ecrimisil davası” açtı. Bu gelişme üzerine tazminat ödemek istemeyen Merkezefendi Belediyesi, 8 yıl önce dikilen çam ağaçlarını sökmek için harekete geçti.

MAHALLELİ AYAĞA KALKTI
Merkezefendi Belediyesi ekiplerinin sabah saatlerde iş makineleriyle geldiğini gören mahalle sakinleri, çam ağaçlarını söktürmemek için ayağa kalktı. Ağaçların bulunduğu alanda nöbet tutan ve görevlilere tepki gösteren vatandaşlar,”Buranın yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz. Yetişmiş çam ağaçlarını sökmekle çözüm olmaz. Belediye yetkilileri başka çözüm bulsun” açıklamasını yaptı.

denizli-adalet-mahallesi-agac-nobeti-ic-1

ÖNCE MECLİS SALONUNDA BEKLETİLDİLER
Vatandaşların bu tepkisi üzerine Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, görüşme yapmak üzere saat 15.00’e randevu verdi. Bir süre meclis salonunda bekletilen Adalet Mahallesi sakinleri, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Görgüç ile görüştü. Bu görüşmeye basın mensupları alınmadı.

2. ADRES BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Merkezefendi Belediyesi’nden sonuç alamayan ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne yönlendirilen vatandaşlar, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ile görüştü. Ayaküstü heyet ile görüşen ve arsa ile ilgili bilgi veren Gökoğlan, “Hak sahipleri burası için ecrimisil davası açmış. Ecrimisil, idarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak talep edilen tazminattır. Belediye bu tazminatı ödememek için çam fidanlarını nakletme kararı almış. Ağaçlar kesilmiyor naklediliyor” dedi.

denizli-adalet-mahallesi-agac-nobeti-ic

“SÖYLEYİN DURDURSUNLAR”
Adalet Mahallesi heyeti, bu görüşmede Gökoğlan’a “Biz karşı davada açarız. Ancak bu dava süresince, ağaçların kesilmesini önleyin. Biz, Subaşıoğlu ile görüşemedik. Siz arayın, sökme işlemini durdursunlar. En azından mahkeme sonuçlanıncaya kadar kaldırmasınlar” çağrısında bulundu.

ALTUĞ: BELEDİYENİN ÖDEME GÜCÜ YOK
Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi ve arsa sahiplerinden Mahir Altuğ ise, “Bereketli Belediyesi istimlak etti, ancak bedelli ödenmedi. Hak sahipleri mahkemeye verdi. Şu anda burası belediye tarafından işgal edilmiş durumda. Belediyenin hak sahiplerinin talep ettiği bedeli ödeyecek gücü yok. O nedenle arsayı boşaltmak zorunda. Büyükşehir bir çözüm bulur mu? Bilmiyorum… Zaten Denizli Belediyesi geçtiğimiz yıl burayı yeşil alandan çıkartıp, ticari alan ilan etmişti” açıklamasını yaptı.

Yorumlar

ahmet   -  Bağlantı 20 Ağustos 2014, 18:26

Acaba hangi partiliye değerinin altında rant olarak verilecek.

denizlili   -  Bağlantı 20 Ağustos 2014, 11:30

körler sağırlar birbirini ağırlar :)))

Anıl   -  Bağlantı 19 Ağustos 2014, 20:08

Hani sayın Zolan, sayın Zeybekçi yeşil alan projelerimiz diye öğünüyorlardı ne oldu?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 32Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu