CHP’deki ‘encümen çatlağı’ partinin bir numaralı gündemi

Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki encümen seçimlerinin ikinci kez Cumhur İttifakına kaptırılmasının ardından gözler, CHP’de kaynayan kazanlara çevrildi. Pek çok iddia ve görüş ortaya atılırken, Meclisin başkanı konumundaki CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, “Gereği yapılacak” dedi.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2022 Pazartesi, 13:23
Merkezefendi Belediyesi’nin en önemli yönetim organlarından encümen üyeliği seçimleri geçtiğimiz Cuma günü yapıldı.
3 üye seçimi için gizli oyla seçime gidildi. MHP’li Fırat Dağdeviren 26 oy, Memleket Partisi’nden Murat Cımık 21 oy ve Ak Partili Yavuz Aki 20 oy alarak Merkezefendi Belediyesi’nin yeni encümen üyeleri oldular.
Millet ittifakının adayları İyi Partili Ayhan Çetin 16 oy, CHP’li Özdilek Koçoğlu 15 oy ve Sündüz Başsorgun 5 oy alabildi.
Bu sonuçlar, bir süredir CHP’nin Merkezefendi kanadındaki tartışmayı alevlendirdi. Özellikle Sündüz Başsorgun’un aynı partiden 11 üye arkadaşı bulunmasına rağmen sadece 5 oy alması en dikkat çeken yönlerden biriydi.
Bu durumun ‘CHP’nin 6 üyesinin Sündüz Başsorgun’a oy vermediği’ şeklinde yorumlanması gerektiğini belirten CHP’nin muhalif kesimi harekete geçilmesini istedi.
Seçimler öncesi ‘gizli oylamanın’ fotoğraflanmasının istendiği iddiaları da CHP gündeminde. CHP’nin muhalif isimleri bu iddiaların ciddiye alınarak kapsamlı bir disiplin soruşturması yapılması ve partiyi bu duruma düşüren meclis üyelerinin tespiti istendi.
Denizli Haber, Merkezefendi Belediye Meclisi’nin doğal Grup Başkanı olan CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum’la konuştu. Horzum, seçimler öncesi grup kararı alındığını belirtti ve kısa bir açıklama ile “Gereği yapılacak” dedi.
Yorumlar
demekki başkan yönetememişsiniz belediyeyi chp kendi içinde birlik olamıyor. ülkeyi nasıl yönetecek.
CHP ‘ de aday gösterme kriterleri genelde tip, yakışıklılık, güzellik olduğu için bu tarz durumları yadırgamamak lazım.
siyasetle ilgim yok,şahısları tanımam,pamukkalede oy kullanıyorum.ama bu sonucu yorumlamak zor değil,başkana mesaj veriliyor,en çok oy alan kim?mhp ve memleket partisi.şu ana kadarki bazı uygulama ve şahıslardan gerçekten rahatsız olan var demektir.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Merkezefendi | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
10 Mayıs 2025 Cumartesi | 19 | 31 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |
11 Mayıs 2025 Pazar | 17 | 29 | Parçalı Bulutlu |
12 Mayıs 2025 Pazartesi | 16 | 27 | Parçalı Bulutlu |
13 Mayıs 2025 Salı | 16 | 22 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |
14 Mayıs 2025 Çarşamba | 12 | 24 | Parçalı Bulutlu |