REKLAMI GEÇ

CHP’li Tanrıkulu’ndan kapatılan HADEP yöneticileriyle gizli Merkezefendi pazarlığı

CHP’li Tanrıkulu’ndan kapatılan HADEP yöneticileriyle gizli Merkezefendi pazarlığı

Türk Silahlı Kuvvetleri hakkındaki sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında soruşturma başlattığı CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 31 Mart yerel seçimleri öncesi sessiz sedasız Denizli’ye geldi. Merkezfendi’de aralarında Anayasa Mahkemesi’nce kapatılan HADEP’in eski il ve ilçe yöneticilerinin olduğu bir grupla bir araya gelen Sezgin Tanrıkulu, iddiaya göre Şeniz Doğan’a DEM’li Kürtlerden oy istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mart 2024 Çarşamba, 20:42

2019’da rakibi Muhammet Subaşıoğlu’nu,  İyi Parti ve HDP’nin destek oylarıyla kazanan Şeniz Doğan, ittifakın dağılması ve DEM’in Merkezefendi ilçesinde aday göstermesiyle 31 Mart 2024 seçimleri için sıkıntıya girmişti. İyi Parti, karşısına belediye başkan yardımcılığı yapan Fatih Coşkun’u çıkarırken, DEM (HDP) Partisi 2019 seçimlerinin aksine bu kez Merkezefendi’de belediye başkanı adayı gösterdi.

SESSİZ SEDASIZ GELDİ, SELFİLER ELE VERDİ
Merkezefendi’deki oy dağılımlarına bakıldığında Şeniz Doğan’ın seçilmesi matematiksel olarak riske girerken Denizli’ye gelen sürpriz bir isim dikkatleri çekti. Ne CHP İl yönetimi, ne Büyükşehir Adayı Nuri Çavuşoğlu, ne Merkezfendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan ne de Belediye Başkanı Şeniz Doğan duyurdu ama CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Denizli’ye geldiği selfie paylaşımıyla ortaya çıktı.

KAPATILAN HADEP YÖNETİCİLERİYLE BULUŞTU
Sezgin Tanrıkulu, Merkezefendi’de bir kafede aralarında Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan HADEP’in Denizli ve merkez ilçe yöneticilerinin de olduğu bir grupla buluştu. Şeniz Doğan’a 2019’daki gibi destek olmaları istediği iddia edilen Tanrıkulu’nun o buluşması, toplantıya katılanların paylaşımları ile ortaya çıktı.

Şeniz Doğan tarafından CHP Merkezefendi Belediye Meclis üyesi adayı olarak gösterilen Berzan Taşer, Bilal Barunduk, Zabit İntak ve İdris Alp ile HADEP’in eski yöneticisi Nurettin Karabalık ve Merkez İlçe Başkanlığı yapmış Ali Fırat ile 2015 yılında HDP 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Turan’ın da bulunduğu grupla konuşan Tanrıkulu’nun Denizli ziyaretiyle ilgili parti organlarından herhangi bir açıklama yapılmaması da dikkat çekti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Nisan 2024 Pazar 16 31Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 31Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 18 30Çok Bulutlu