Altındere’de keçilerin bir haftalık esaretine AKUT son verdi

Merkezefendi’nin Altındere Mahallesi’nde kayalıklarda mahsur kalan keçilerin yardımına AKUT ekipleri koştu. Uzun uğraşların ardından keçiler kurtarıldı, sahibine teslim edildi.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Haziran 2017 Perşembe, 11:26
Merkezefendi’nin Altındere Mahallesi’nde bir hafta önce dağlık alanda otlayan keçiler, bir yırtıcı tehdidi nedeniyle kayalık alana kaçtı.
Mesut Yılmaz’a ait 22 keçi korkuyla kaçtıkları yerden aşağı inemedi. Çoğunluğunun yeni doğmuş yavrusu olan keçiler bir hafta boyunca burada mahsur kaldı.
Keçilerin mahsur kaldığı yerin sarp ve tehlikeli olması nedeniyle ilk günlerde müdahale mümkün olmadı.
Aradan bir hafta geçtikten sonra bazı keçiler kayalıklardan kurtulmayı ve aşağı inmeyi başardı. Sarp kayalıklarda kalan 5 keçinin yardımına da Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Denizli Şubesi ekipleri koştu.
Mahsur kalan 5 keçi, yaklaşık 7 saatlik bir operasyonun ardından kayalıklardan indirildi ve sahibi Mesut Yılmaz’a teslim edildi. Yılmaz, AKUT ekibine teşekkür etti.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Merkezefendi | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
10 Mayıs 2025 Cumartesi | 19 | 31 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |
11 Mayıs 2025 Pazar | 17 | 29 | Parçalı Bulutlu |
12 Mayıs 2025 Pazartesi | 16 | 27 | Parçalı Bulutlu |
13 Mayıs 2025 Salı | 16 | 22 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |
14 Mayıs 2025 Çarşamba | 12 | 24 | Parçalı Bulutlu |