Seçmen hangi partiyi işaret ediyor?

Denizli’de ilk kez bilimsel verilere dayalı kamuoyu araştırması gerçekleştiren medya kuruluşu olan Denizlihaber.com’un 2014 yerel seçimine ilişkin anket çalışması sürüyor. Ses getiren anketin bu bölümünde büyükşehir oluşumuyla birlikte merkezde kurulan yeni ilçelerden Merkezefendi’den seçmen tercihlerini aktarıyoruz.
/ DENİZLİHABER / 25 Kasım 2013 Pazartesi, 12:52
EfGTanıtım&Araştırma Şirketi’nin Merkezefendi ilçesinde ikamet eden bin 113 kişiyle yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirdiği ankette, Pamukkale’de olduğu gibi burada da AK Parti önde görünüyor. Ankete katılanların yüzde 47,1’i AK Parti’ye oy vereceğini söylerken, CHP’yi tercih edenlerin oranı yüzde 30,5, MHP’yi tercih edenlerin oranı yüzde 18,4’te kaldı.
Çalışmada, ilçenin sosyo-ekonomik ve demografik yapısı model alındı. İlçe sınırları içinde bulunan mahallelerin nüfusu, bölgenin yaş ve cinsiyet istatistikleri araştırma örnekleminin belirlenmesinde, örneklemin dağılımında belirleyici oldu.
Bu çalışma, denekler “tesadüfi görüşme yöntemi” ile belirlenmiş olup, ağırlıklı olarak deneklerin hanelerinde ve işyerlerinde yüz yüze görüşme yapılarak gerçekleştirildi. Araştırmayı gerçekleştiren EfGTanıtım&Araştırma Şirketi, araştırmanın hata payını “yüzde 95 güven aralığı içerisinde eksi-artı yüzde 3 puan” olarak açıkladı.
İŞTE ANKET SONUÇLARI
Yorumlar
Sanırım bu sahte haberleri bu sitede yandaş olarak değişmiş olmalı ki yayınlıyarak yandaşlığını belirliyorlar. Aynı ilçede oturuyoruz ama bu ankentten kimsenin haberi yok. Günahtır beyler. Yeter artık şu haberleri bırakın.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Merkezefendi | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
10 Mayıs 2025 Cumartesi | 19 | 31 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |
11 Mayıs 2025 Pazar | 17 | 29 | Parçalı Bulutlu |
12 Mayıs 2025 Pazartesi | 16 | 27 | Parçalı Bulutlu |
13 Mayıs 2025 Salı | 16 | 22 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |
14 Mayıs 2025 Çarşamba | 12 | 24 | Parçalı Bulutlu |