REKLAMI GEÇ

Galericilere son ihtar

Galericilere son ihtar

Merkezefendi Belediyesi kent merkezindeki galericilere şehir dışına çıkmaları için 31 Aralık’a kadar süre tanıdı. Pamukkale Belediyesi de ihtar içerikli tebligatlara hazırlanıyor. Kent merkezinde galerici kalmayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2016 Salı, 12:21

Denizli’deki galericiler şehir dışına çıkarılıyor. Kent merkezinde Saraylar Mahallesi, Üçgen Çarşısı ve Acıpayam yolu bölgelerinde yoğunlaşan galericiler yerleşim alanlarından uzaklaştırılacak.

Merkezefendi Belediyesi ilçe sınırları içindeki galericilere 31 Aralık 2016 tarihine kadar kent dışına çıkmaları ihtarında bulundu.

Zabıtalar aracılığı ile tüm işletme sahiplerine tebligat yapıldı. Gerekçe olarak kent trafiğinin olumsuz etkilenmesi, kaldırım işgalleri, LPG’li araçların tehlikesi gösterildi.

Benzer bir tebligatı Pamukkale Belediyesi’nin de önümüzdeki günlerde ilçe sınırları içindeki galericilere yapacağı öğrenildi.

BAŞKAN İRDEM: KENT MERKEZİNDE GALERİ KALMAYACAK
Bu durumu çok önceden gördüklerini belirten Denizli Otomobilciler ve Galericiler Kooperatifi Başkanı Necip İrdem kent merkezindeki 250’ye yakın galerinin şehir dışına çıkacağını ve Denizli sokaklarından 3 binin üzerinde aracın eksileceğini söyledi. İrdem; “Kooperatif olarak Beylerbeyi’nde 100 dönüm arazi üzerine galericiler sitesini inşa ettik. Burada 140 galerici faaliyet gösterecek. Aynı bölgede özel bir girişimci tarafından 100 dükkanlık daha galericiler sitesi inşa edildi. Bu kent merkezindeki tüm galerileri şehir dışına taşımak için yeterli olacaktır. Yeni yılla birlikte şehir merkezinde galerici olmayacak. Yeni galericiler sitesi trafik şubesi, noteri, ibadet alanları, dinlenme alanları ile kapsamlı hizmet verecek. İkinci el açık oto pazarı da sürecek ve vatandaşlar mağdur olmayacak” dedi.
Kent merkezindeki galeri yoğunluğunun azaltılması ile birlikte şehir içi trafiğin de o bölgelerde nefes alacağını söyleyen İrdem; “Belirtilen tarihe kadar dükkanını taşımayan çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Yeni galericiler sitemizde bir kaç küçük eksiğimiz var. Onların da tamamlanmasının ardından galericilerimiz modern bir tesiste hizmet verme imkanı bulacak. Bu işi yasalara uygun olarak yapmayan, kurallara, ahlaki değerlere uymayanlar bu site içinde olmayacak. Vatandaş güvenilir elden hizmet aldığını bilecek” diye konuştu.

Yorumlar

AHMET   -  Bağlantı 12 Ekim 2016, 00:31

tesekkürler denizli aynı tepkiyi rentecar lara da bekleriz atatürk ca. cınarı fet ettiler orda yasayan halk nefes alamaz hale geldi otopark sıkıntısı basta olmak üzere

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
7 Mayıs 2024 Salı 13 28Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 16 30Parçalı Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 16 29Sağanak Yağışlı
10 Mayıs 2024 Cuma 14 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 13 21Sağanak Yağışlı