REKLAMI GEÇ

İdare Mahkemesi’nden Zeytinli Bahçe kararı

İdare Mahkemesi’nden Zeytinli Bahçe kararı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin imar değişikliği ile akaryakıt istasyonuna çevirdi Zeytinli Bahçe ile ilgili yargıdan mahalle sakinlerini sevindiren haber geldi. Denizli İdare Mahkemesi’nin ardından İzmir Bölge İdare Mahkemesi de benzer bir karar verdi. Büyükşehir Belediyesi konuyu Danıştay’a götürmezse Zeytinli Bahçe yeşil alan olarak kalacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2018 Pazartesi, 14:56

Servergazi Mahallesi sakinlerinin Zeytinli Bahçe inadı meyvelerini verdi. 2 yıl önce hükümetin zeytinlik sahaları yatırıma açan ve tepki çeken yasa tasarısı Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeyi beklerken, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Servergazi Mahallesi’nde bulunan Zeytinli Bahçe olarak bilinen yeşil alanda imar değişikliği ile akaryakıt istasyonuna çevrilmesi kararı alınmıştı.

Mahallede sakinleri ise duruma tepki göstermişti. Kazma, küreğini alan mahalleli fidan dikerek çalışmayı protesto etmişti.

Mahalle sakinlerinden İnanç Özden, ilk tepki gösterenlerden biri olarak “Bir Fidan’da Sen Dik” kampanyası başlatarak imar değişikliğinin durdurulması için 1700 imza toplamış ve bu imzaları Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne vermişti.

Mahalle sakini İnanç Özden ve Avukat Hasan Tolga Özalp’in verdiği mücadele 2 yıl sonra meyvesini verdi.

Zeytinlibahçe ile ilgili İnanç Özden, Avukat Hasan Tolga Özalp ve mahalleli konuyu önce Denizli İdare Mahkemesi’ne taşıdı. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından belediye tarafından bilirkişi raporu istendi. Bilirkişi incelemesinde de bölgenin imara açılarak akaryakıt istasyonu yapılmasının mümkün olmadığı kanaatine varıldı, bu doğrultuda rapor yazıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Denizli İdare Mahkemesi’nin bilirkişi incelemesinin ardından verdiği yürütmeyi durdurma kararını İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı.

İzmir Bölge İdare Mahkemesi’nde görülen davaya İnanç Özden ve mahalleliyi temsilen Avukat Hasan Tolga Özalp katıldı. Bölge İdare Mahkemesi yaptığı değerlendirme sonucu Zeytinli Bahçe ile ilgili Denizli İdare Mahkemesi’nin bilirkişi raporuna istinaden verdiği kararı doğru buldu. Yeşil alanı korumak için mücadele veren mahalle sakinleri yargıdan bir kez daha bu yönde karar aldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Bölge İdare Mahkemesi’nin verdiği karara yeniden itiraz hakkı bulunuyor. Belediye 1 ay içinde itiraz ederek son üst mahkeme olan Danıştay’a gitmezse, dava mahalle halkının istediği şekilde sonuçlanmış olacak ve Zeytinli Bahçe yeşil alan olarak kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Mayıs 2024 Cuma 16 33Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 18 34Az Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 20 34Çok Bulutlu
20 Mayıs 2024 Pazartesi 21 35Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 21 36Az Bulutlu