REKLAMI GEÇ

İzmir depreminde gündem olan kesik kolon için Denizli’de denetim başladı

İzmir depreminde gündem olan kesik kolon için Denizli’de denetim başladı

İzmir’de 30 Ekim’de yaşanan depremde, apartman altı dükkanların kolonlarının kesilmiş olması Denizli’ye örnek oldu. Merkezefendi Belediyesi, özel ekip kurup, bu durumdaki binaları denetime aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2020 Perşembe, 16:18

İzmir’di 30 Ekim’de meydana gelen depremde yıkılan binaların zemin katlarında kolonların kesildiği iddiası üzerine Merkezefendi Belediyesi bu konudaki denetimlerini sıklaştırdı.

UZMANLARDAN EKİP OLUŞTURULDU
Bu kapsamda Merkezefendi Belediyesi; İmar ve Şehircilik Müdürü, inşaat mühendisi, jeoloji mühendisi ve zabıta ekiplerinden oluşan birim oluşturdu. Uzmanlar, birden fazla katlı binaların altında yer alan market ve oyun salonu olarak kullanılan iş yerlerinde denetim yaptı.

Denetimlerde ekipler binaların ana taşıyıcı unsurları olan kolon ve kirişlerin durumunu, proje uygunluğunu kontrol etti. Uzmanlar, denetimlerine belli periyodik aralıklarla devam edecek.

DURUM YASAL DEĞİLSE İŞLEM YAPACAĞIZ
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, vatandaşların hayatını tehlikeye atan hiçbir projeye, hiçbir müdahaleye izin vermeyeceklerini söyledi. İzmir’de yaşanan acının Merkezefendi’de yaşanmaması için çalıştıklarını belirten Başkan Doğan, “Ülkemiz genelinde yaşanan büyük depremlerde ne yazık ki canımız çok yandı. Yaşadığımız bu acılardan mutlaka ders almalıyız. İzmir’deki depremde yıkılan binaların kolonlarının kesildiğinin iddia edilmesi üzerine biz de Merkezefendi Belediyesi olarak yapılardaki denetimlerimizi arttırdık. Ekiplerimiz sıkı bir şekilde yüksek katlı binaların zemin katlarındaki market ve oyun salonu olarak kullanılan iş yerlerinde kolon ve kiriş kontrolü gerçekleştiriyor. Hemşehrilerimizin hayatını tehlikeye atacak hiçbir projeye, izinsiz hiçbir müdahaleye izin vermeyeceğiz. İzinsiz ve yasal olmayan herhangi bir müdahaleye rastlanması halinde hukuki adımlarımızı atacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 16 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 31Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 31Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 31Parçalı Bulutlu