“Kesecektin niye diktin?”

Adalet Mahallesi’ndeki ağaç nöbeti devam ediyor. Mahalle sakinleri, hergün saat 17.00 ile 24.00 arasında ağaçların kesilmemesi için nöbet tutarken, alana astıkları “Kesecektin niye diktin?” yazılı astıkları pankartlarla da farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Mahalle sakinlerinin ağaç direnişine sivil toplum örgütleri de destek veriyor.
Şengül Boz / DENİZLİHABER / 28 Ağustos 2014 Perşembe, 16:35
Adalet Mahallesi’ndeki ağaç direnişi, 9 gün önce Merkezefendi Belediyesi ekiplerinin, sabah saatlerinde iş makineleriyle ağaçları sökmek için mahalleye girmesiyle başladı.
Ağaçların bulunduğu alanda nöbet tutan ve görevlilere tepki gösteren vatandaşlar, o gün ekipleri ve iş makinelerini mahalleden çıkardı ancak, Merkezefendi Belediyesi geri adım atmadığı ve girişimlerine karşılık olumlu bir cevap alamadıkları gerekçesiyle direnişlerini sürdürüyorlar. ‘Ağaçlar her an kesilebilir’ endişesi yaşayan mahalle sakinleri o günden bu yana her akşam saat 17.00 ile 24.00 arasında nöbet tutuyor.
“KESECEKTİN NİYE DİKTİN?”
“Kesecektin Niye Diktin”, “Bırakın Mahalle çocuklarıyla birlikte büyüsünler”, “Akciğerlerimize dokunma” yazılı pankartlar asan mahallelinin eylemine, sivil toplum örgütleri de katılarak destek veriyor.
Mahalle sakinleri, Büyükşehir ve Merkezefendi Belediyesinden, “Ağaçları kesmiyoruz” açıklaması gelene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.
Yorumlar
Sümerpark ‘ daki çam ağaçlarını katlettiler ,
yok ettiler .
Şimdi sıra Adalet Mahallesi’ndeki çam ağaçlarında demek.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Merkezefendi | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
9 Mayıs 2025 Cuma | 17 | 33 | Parçalı Bulutlu |
10 Mayıs 2025 Cumartesi | 18 | 31 | Parçalı Bulutlu |
11 Mayıs 2025 Pazar | 16 | 28 | Parçalı Bulutlu |
12 Mayıs 2025 Pazartesi | 13 | 26 | Parçalı Bulutlu |
13 Mayıs 2025 Salı | 15 | 26 | Parçalı Bulutlu |