REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Belediye Meclisi’nde olmaması gereken bir tartışma: Ölüm üzerinden siyaset

Merkezefendi Belediye Meclisi’nde olmaması gereken bir tartışma: Ölüm üzerinden siyaset

Merkezefendi Belediyesi personelinin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmesi hoş olmayan bir tartışma başlattı. MHP’li ve Ak Partili iki üyenin ölümü gündeme getirip ‘cinayet’ iması yapmasına Belediye Başkanı Şeniz Doğan cevap verdi ve Belediye Meclisi hiç olmaması gereken bir tartışmaya sahne oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2020 Pazartesi, 21:00

Merkezefendi Belediyesi’nde koronavirüs nedeniyle bir personelin yaşamını yitirmesi, beraberinde bir nahoş bir tartışma getirdi.

VAHİM İDDİA
MHP’li Belediye Meclis Üyesi Leman Kalkan, -bazı haber sitelerine yansıdığı kadarıyla- personelin idari izinli olması gerekirken zorla mesaiye çağrıldığı bu nedenle yaşamını yitirdiğini ve ‘taksirle öldürme” suçu işlendiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.

MECLİSTE GÜNDEME GELDİ
Konu, Merzkezefendi Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantısında gündeme geldi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, toplantının başlangıcında doğrudan konuya girerek MHP’li Meclis Üyesi Leman Kalkan ve Ak Partili Meclis Üyesi Ayhan Mazıoğlu’nun sosyal medya paylaşımları ve gazete demeçlerinde söylediklerine cevap verdi.

‘BAZILARI MESLEĞİNİ BIRAKIP HAKİM OLMAYA KARAR VERMİŞ’
“Bazı arkadaşlarımız bir vefat üzerinden, bir ölünün üzerinden prim yapmaya çalışmış, bu meclis üzerinden şov yapmaya çalışmış” diyen Doğan, “Tabi ki de muhalefetsiniz. Tabii ki de eleştiriniz olacak ama bunun bir üslubunun olmasının gerektiğini düşünüyorum. 17 yıllık avukatım, birçok dosyaya girdim; daha olayın aslı yok, astarı yok kesin bir belgesi yok. Bazıları mesleği bırakıp hakim olmaya karar vermiş. Cinayetten bahsediyor. Gerçekten inanamadım. Üslup, tarz çok yanlış” dedi.

‘PES DOĞRUSU’
“Siyaset bu şekilde yapılmaz” diyen Doğa, şunları söyledi:
“Bir meclis üyesi bilmeden anlamadan, somut bir delil yokken sadece kirli siyaset yapmak adına burada bunun şovunu yapamaz. Haydi beni siyaseten yıpratmaya çalışıyorsunuz. Kültür Müdürümüz Elif hanıma, 3 çocuk annesi bir kadına, hangi vicdana, hangi belgeye dayanarak iftira atıyorsunuz? Pes doğrusu. Eğer varsa bir şey konuşursunuz ya da bu işin sorma üslubu farklıdır. Biz de cevaplarız. İş yargıya gider, yargı karar verir.”

MÜDÜR ÇEŞME: İFTİRA
Başkan Doğan’ın söz verdiği ve personeli çalışmaya zorlamakla suçlanan Kültür Müdürü Zeynep Elif Çeşme ise süreci anlattıktan sonra, “Hangi akla ve vicdana hangi somut delile ve belgeye dayanarak bu iftira atılmıştır. Bu olayı meclisin takdirine bırakıyorum. Bana iftira atan bu kişiler hakkında da yargı yoluna başvurup gerekli şikayetleri yapacağım” dedi.

Yorumlar

Haso   -  Bağlantı 8 Aralık 2020, 21:54

Hoppalara. Ben niye 08.30-17.30 çalışıyorum o zaman hâlâ. Hani 10-16 mesaisi?. Covitten dökülüyor kurum, nerde tebliğ? Neden uygulanmıyor?

hakang   -  Bağlantı 8 Aralık 2020, 00:14

İyi güzel de Bakanlığın iznine rağmen neden gel çalış diye mesaj atılmış o zaman rahmetliye?kronik rahatsızlığı olan kişiyi neden çağırıyosunuz ki işe?onun yapacağını başka yapacak personel mi yoktu?Bunun hesabını kim verecek peki?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 20 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 28Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 16 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu