REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Belediyesi’nden, salgında hayatını kaybeden sağlık çalışanları için saygı anıtı

Merkezefendi Belediyesi’nden, salgında hayatını kaybeden sağlık çalışanları için saygı anıtı

Merkezefendi Belediyesi ve Denizli Tabip Odası işbirliğince, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanları başta olmak üzere tüm kahraman sağlık çalışanları için yaptırılan ‘Sağlık Çalışanlarına Saygı Anıtı’ 14 Mart Tıp Bayramı’nda törenle açıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2021 Pazar, 16:12

Selçukbey Mahallesi, Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde bulunan ve salgın döneminde hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarının isminin yazılı olduğu anıtın açılışında konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Pandemi süreci bizlere sağlık hizmetlerinin ve sağlık hizmetlerinin omurgasını oluşturan sağlık çalışanlarımızın önemini bir kez daha hatırlattı. Sizlerin her dönemde gerçekleştirdiğiniz ancak hayatın doğal akışı sürerken, herkes tarafından fark edilemeyebilen özverili çalışmalarınızın gün yüzüne çıkmasına sebep oldu. Herkesin evinde olduğu dönemde en ön safta mücadele eden, gece gündüz demeden çalışan, evlerine dahi gidemeyen, kendi hayatları pahasına herkese hayat veren sağlık emekçilerine minnet ve şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN İSİMLERİNİ YAŞATMAK İÇİN BU ANITINI AÇIYORUZ”
Sağlık çalışanlarının hakkının ödenemez olduğunu belirten Başkan Doğan, “Toplum sağlığını canından aziz bilerek hayati tehlike altında çalışan doktorlarımıza, eczacılarımıza, diş hekimlerimize, hemşirelerimize, paramediklerimize ve sağlık hizmetlerinin her kademesinde görev yapan tüm sağlık çalışanlarımızın hakkı ödenemez. Bu süreçte bizi en çok üzen şey hiç şüphe yok ki görevi esnasında virüse yakalanarak yaşam savaşını kaybeden sağlık emekçilerimiz oldu. Dünyada ve ülkemizde olduğu gibi, maalesef Denizlimizde de kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımız oldu. 14 Mart Tıp Bayramı’nın bir başka anlam taşıdığı bugün, burada aramızdan bedenen ayrılan ama insanlık için gösterdikleri gayretleriyle sonsuza dek aramızda kalacak sağlık çalışanlarımızın isimlerini yaşatmak, aziz hatıralarına duyduğumuz sonsuz saygıyı ve minnetimizi ifade etmek için yaptığımız sağlık anıtını açacağız. Hayatını kaybeden sağlık emekçilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum. Yakınlarına, sevenlerine, sağlık camiasına sabırlar diliyorum. Kadirşinas milletimiz, kahramanlarımızı asla unutmayacaktır” diye konuştu.

“ORTAYA ÇOK GÜZEL BİR ESER ÇIKTI”
Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay, “Pandemi döneminde kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını anmak için bu projeyi Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a ilettiğimiz de zaten böyle bir projelerinin olduğunu söyledi. Birlikte çalışalım dedi, ortak olduk. Ortaya da çok güzel bir eser çıktı. Emeği geçen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SAYGI GÖSTERMEK HEPİMİZİN BORCU”
Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, sağlık çalışanlarının yeteri kadar saygı görmediklerini söyledi. Çavuşoğlu, “Güzel bir anıt açacağız ama yaralı bir anıt açacağız. Sağlık çalışanları birçok ülkede ilgiyi, saygıyı ve sevgiyi göremiyor. Uğraşmış oldukları saldırılar, tacizler noktasında üstümüze düşen sorumluluğu yerine getiremiyoruz. Sağlık çalışanlarının tamamına saygı göstermek hepimizin borcudur” diye konuştu.

“ANITIN KAZANDIRILMASINDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 14 Mart’ın sadece Tıp Bayramı olmadığını, bir mücadele günü olduğunu belirtti. Vekil Karaca, “Bugünün anlamına çok yakışan ‘Sağlık Çalışanlarına Saygı Anıtı’nı hayata geçiren Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a, Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay’a ve hem eylemsel hem de düşüncel katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. 14 Mart sadece Tıp Bayramı değil, bir mücadele günüdür. Cesur tıbbiyelilerin günüdür. Salgının en ağır emekçisi, gerçek kahramanı olan hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız 14 Mart’ı bayram olarak kutlamaktan mahrumlar. Salgın döneminde sağlık çalışanlarımızın üçte biri hastalığa yakalandı. 300’ün üzerinde şehit verdik. Tüm güçleri ile pandemi döneminde çalışan sağlık çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi. Konuşmaların ardından sağlık sektöründe 20, 25, 40 ve 50. yılını dolduran sağlık çalışanlarına plaketleri takdim edildi. Sağlık Çalışanlarına Saygı Anıtı, protokol üyelerinin kurdele kesimiyle açıldı.

Kimler katıldı
Açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökçe, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan, Necdet Yılmaz ve Fatih Coşkun, Denizli Tabip Odası üyeleri, sağlık çalışanları, STK temsilcileri, Pamukkale Üniversitesi temsilcileri, Merkezefendi Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

ali   -  Bağlantı 15 Mart 2021, 11:17

işiniz sadece anıt heykel dikmek parti olarak

Mehmet BAYLAVLI   -  Bağlantı 15 Mart 2021, 08:58

Sayın başkanım sağlık çalışanları için bir iyilik daha yapın. Servergazi Devlet Hastanesi’nin altından deidaş tarafındaki 500-600 metrelik yolu asfalt ederseniz daha çok iyilik yapmış olursunuz.

Furki   -  Bağlantı 15 Mart 2021, 08:39

İşiniz gücünüz heykel anıt dikmek daha faydalı bişey yapsanız olmaz mı

Hasan   -  Bağlantı 14 Mart 2021, 20:38

Heykelin farklı bir versiyonu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 13 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 13 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 31Açık