REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Belediyesi’nden uçurtma şenliği

Merkezefendi Belediyesi’nden uçurtma şenliği

Merkezefendi Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle belediye binası önünde 5 bin çocuğa uçurtma dağıttı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2015 Perşembe, 17:51

Belediye binası önündeki etkinliğe Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Kılıç, Fatih Işık ve Yusuf Görgüç, MERTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Mazıoğlu, Merkezefendi Belediyesi meclis üyeleri, daire müdürleri ile binlerce vatandaş katıldı.

denizli-merkezefendi-belediyesi-23-nisan-5-bin-ucurtma-ic-4
“UÇURTMA KÜLTÜRÜNÜ SÜRDÜRECEĞİZ”
Halkın yoğun ilgi gösterdiği şenlikte konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, bu etkinliği gelenek haline getirmek istediklerini belirterek, “Merkezefendi Belediyemizi geçtiğimiz yıl kurduk. 2014 yılını kuruluş, ilerleyen yılları proje ve yatırım yılları olarak ilan ettik. Birçok projelere bundan sonraki süreçte imza atacağız” dedi.

denizli-merkezefendi-belediyesi-23-nisan-5-bin-ucurtma-ic-1

Teknik projelerden ziyade ağırlıklı olarak sosyal projelere imza atacaklarını da belirten Subaşıoğlu, “Uçurtma bildiğiniz üzere bir gelenektir. Bu geleneği tekrar canlandırmak istiyoruz . Maalesef çocuklarımızın birçok vakti bilgisayar ve cep telefonu başında geçiyor. Oysa ki bizim geleneksel oyunlarımız var. Bunlardan biri de uçurtmadır. Hem uçurtma geleneğimizi yaşatmak hem de çocuklarımızın 23 Nisan Bayramı’nı kutlamak için bu etkinliği düzenledik. Belediye olarak sosyal projelere devam edeceğiz. 50 yaşını aşmış vatandaşlarımızı Çanakkale ve Bursa’ya götüreceğiz. Eylül ve ekim aylarında ise Merkezefendi sınırları içinde okuyan tüm lise son sınıf öğrencilerimizi ise İstanbul’a götüreceğiz. Merkezefendi’deki okullarımız başarı sıralamasında Türkiye genelinde ilk 2’de yer alıyor. Bu başarıyı daha iyi noktalara getireceğiz”diye konuştu. 
denizli-merkezefendi-belediyesi-23-nisan-5-bin-ucurtma-ic
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü de Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nu bu projesi nedeniyle kutladı. Etkinlikte uçurtma dağıtımının yanı sıra pamuk şeker, Osmanlı macunu ve kitap dağıtımı da gerçekleştirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu