REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Belediyesi’nin borcu 600 milyon TL’yi aştı

Merkezefendi Belediyesi’nin borcu 600 milyon TL’yi aştı

Göreve geldiğinde kasada yaklaşık 10 milyon dolar olan Merkezefendi Belediyesi, son 5 yılda hızla borç batağına sürüklendi. Üstelik hiç iş yapılmadan borç 600 milyon TL’yi aştı. 4 milyar lira bütçenin yüzde 10’unu dahi yatırıma ayırmayan, 5 yıllık boyunca tek bir eser kazandırmayan Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın reklama ayırdığı dev bütçe nedeniyle Belediyeyi borç batağına sürüklediği belirtiliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mart 2024 Salı, 13:15

2019 yılında sıfır borç ve kasada 50 milyon TL’den fazla para (dönemin kuru ile yaklaşık 10 milyon dolar) ile göreve başlayan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın başı belediyenin borçları ile dertte. Birçok borcu erteleyen Merkezefendi Belediyesi’nin piyasaya ödeme yapamadığı belirtiliyor. Seçim çalışmalarına ciddi bütçeler ayıran Doğan’ın, bu bütçeyi nereden karşılandığı ise merak konusu.

Merkezefendi Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki, Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın aylardır başta çöp toplama ve temizlik yapan şirket olmak üzere iş yaptırdığı pek çok firmaya ödeme yapmadığını ifade etti. Aki, sigortasız çalıştırılan işçiler ve onların cezaları başta olmak üzere Merkezefendi Belediyesi’nin pek çok sorunla karşı karşıya kaldığını söyledi. 5 yıldan bu yana Merkezefendi Belediyesi’nin meclis toplantılarında israfa ve belediyenin borçlarına sürekli dikkat çeken Aki, tespitlerini tekrar paylaştı.

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ İSRAFIN MERKEZİ
Merkezefendi Belediyesi’ni “israfın merkezi” diye tanımlayan Aki, belediyenin borcunun 600 milyon liradan fazla olduğunu söyledi. Aki, Başkan Doğan’ın başta duvar ve bilboard baskıları olmak üzere seçim kampanyasının bütçesini Belediye kaynaklarından karşılaladığını söyledi, “Geçen senelerde sadece 4 mahallede iftar programı düzenlemesine karşın seçim döneminde neredeyse her mahallede iftar düzenliyor, koliler dağıtıyor ve bunun da parası vatandaşın cebinden çıkıyor.

Merkezefendi Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki

BELEDİYE MAAŞ ÖDEYEMEZ DURUMA DÜŞTÜ
Piyasaya tek bir kuruş ödeme yapmayan Doğan’ın bugüne kadar yaptığı tüm harcamaların ödemelerini seçimlerden sonraya bıraktığını ifade eden Yavuz Aki, “Seçimlerden sonra belediye büyük bir borçla karşı karşıya kalacak. Hatta maaş ödeyemez hale gelecek. Bu vebalini kimse taşıyamaz. Defalarca kez uyarmamıza rağmen Şeniz Doğan ‘bol reklam, sıfır iş mantığı’ ile hareket edip, ilçenin geleceği ile oynadı” diye konuştu.

ŞENİZ DOĞAN HAZIRA KONDU
Aki, Merkezefendi’de son 5 yılda reklam dışında hiçbir işin olmadığını belirtirken, “İlçemizdeki tüm yatırımlara bakıldığında 2014 ile 2019 yılları arasında Ak Parti’de olan Merkezefendi Belediyesi hızlı bir büyüme yaşadı. 2014 – 2024 yılları arasında ise Büyükşehir Belediyesi imzası taşıyan pek çok yatırım ilçemize kazandırıldı. Yani, Merkezefendi’nin her köşesinde partimizin imzası var” dedi.

Mevcut başkan Şeniz Doğan ve ekibinin ilçeye tek çivi çakmadığını, belediyeyi borç batağına sürüklediğini, adeta hazıra konup, kendisi tarafından yapılmayan yatırımların dahi açılışlarını yaparak vatandaşı kandırdığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 16 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 31Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 31Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 31Parçalı Bulutlu