REKLAMI GEÇ

Karaman’da ağaç katliamı iddiası

Karaman’da ağaç katliamı iddiası

Aynahaber.net, Merkezefendi Belediyesi’nin Karaman Mahallesi’nde park ve bahçe düzenlemesi adı altında gerçekleştirdiği ağaç katliamını gündeme taşıdı. İddiaya göre mahalle halkının nefes aldığı tek yer olan parklardaki ağaçlar önce işaretlendi, ardından da kesilerek yeşil doku yerine beton zeminleri artırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2018 Perşembe, 12:21

Denizli, Merkezefendi Belediyesi’nin Karaman Mahallesi’nde yaptığı akıllara durgunluk veren çalışmayı konuşuyor. Aynahaber.net’in gündeme getirdiği Merkezefendi Belediyesi’nin Karaman Mahallesi ve çevresinde park ve bahçe düzenlemeleri adı altında yaptığı çalışmalarda pek çok ağacı kesmesi mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı. Mahalle sakinleri ağaç kesimlerinin bir an önce durdurulması için yetkilileri göreve çağırdı.

Mahalle sakinleri, Merkezefendi Belediyesi ekiplerinin üst yapı çalışmaları kapsamında Karaman Mahallesi 1719 sokak ve çevresindeki park-bahçelerde bulunan yüzlerce ağacı kırmızı sprey boya ile işaretlediğini, ardından da kestiğini ifade etti.

Vatandaşlar, ağaçların kesilmesinin ardından parkların parke taşları ya da betonlar ile kapatıldığı iddia edildi.

25 yıldır oturduğu Karaman Mahallesi’nde yaşanan duruma sessiz kalmayan İsmail Arık,” Ben 25 yıla yakın bir süredir bu mahallede oturuyorum. Mahallemizde bulunan 6-7 ayrı noktadaki park ve bahçelerdeki ağaçlar önce kırmızı sprey boya ile işaretlendi, daha sonra Merkezefendi Belediyesi ekipleri tarafından kesildi. Yaz aylarındaki sıcak havadan bunaldığımız zaman bu ağaçların gölgesinde serinliyorduk. 40-50 yıllık ağaçları kestiler. Genel olarak taze ağaçlar kaldı, onlarda da işaret var. Yakın bir zamanda onların da katledileceğini düşünüyoruz. Yetkililerin biran önce bu katliama son vermesi gerek” dedi.


“ÇOCUKLARIMIZA YAŞANABİLİR YEŞİL ALANLAR BIRAKILSIN İSTİYORUZ”
Karaman Mahallesi sakinlerinden Erdem Ertunç ise, ”Yıllardır bu parklardaki ağaçların gölgelerinde vakit geçiriyorduk. Çocuklarımızda bu ağaçların altında oyunlar oynuyordu. Merkezefendi Belediyesi’nin bölgede yaptığı çalışmalarda bir ekip bölgeye gelerek bu ağaçları kırmızı sprey boya ile işaretledi. İlk başlarda neden böyle bir şey yaptıklarını anlamadık. Daha sonra ise bu ağaçları işaretledikleri bölgeden kestiler. Bu ağaçlar, yaşı yarım asırdan fazla olan ağaçlardı. Mahalle sakinleri olarak özellikle yaz aylarında bu ağaçların altında vaktimizi geçiriyorduk. Bu ağaçlar kesildikten sonra üzerleri betonlarla kaplandı. Bu durum mahalleli olarak bizleri mağdur etti. Çocuklarımızın ağaç gölgelerinde çimlerde oynamasını istiyoruz fakat şuan ki durumda çocuklarımız güneşin altında ve betonun üzerinde oyun oynamak zorunda kalacak. Merkezefendi Belediyesi’nden buna artık dur demesini ve kesilen ağaçların yenisini bölgemize dikmesini istiyoruz. Biz beton yığını değil yeşil alanlar istiyoruz” dedi.

Yorumlar

adar   -  Bağlantı 31 Ağustos 2018, 11:04

Bu idarecileri seçimlerde sizler seçtiniz.

Ali   -  Bağlantı 31 Ağustos 2018, 09:01

subaşıoğlundan kim memnun ki yaptığı çalışmalırın çoğu hüsraan

Barış ŞEN   -  Bağlantı 30 Ağustos 2018, 15:26

Hiç bir şekilde anlam veremediğim bir yeşil alan katliamı var sanki. Parklardaki bir avuç yeşillik olan çim olan alanlar kazılıp kaldırıldı. Yerlerine şimdilerde parke taşı, çakıl taşı ve beton dökülüyor. Bu uygulamaya anlam veremiyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu