REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Belediyesi’nin tepki çeken teklifine meclisten ret oyu çıktı

Merkezefendi Belediyesi’nin tepki çeken teklifine meclisten ret oyu çıktı

Ak Parti ve MHP’nin karşı çıkmasıyla gündeme gelen Merkezefendi Belediyesi’nin teklifi mecliste görüşüldü. Ak Parti Merkezefendi İElçe Başkanı Fatih Durmaz’ın Kültür Müdürlüğü bünyesinde bazı birimler kurulmasını içeren teklifte, LGBT ve şehitlerin aynı maddede yer almasına tepki göstermişti. Madde, mecliste gündeme geldi. Ak Partililerin reddettiği maddenin oylamasında İyi Parti çekimser kaldı. Madde reddedildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Kasım 2022 Pazartesi, 19:28

Merkezefendi Belediye Meclisi’nde gündemine gelen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi” kurulması teklifi yapılan oylamayla reddedildi.
Merkezefendi Belediyesi Kültür Müdürlüğü İdari ve Diğer İşler Komisyonu tarafından meclise sunulan “Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi, Sanatları Değerlendirme Komisyonu” kurulması teklifi Kasım ayı birinci olağan meclis toplantısında ele alındı.
Oylama öncesinde İdari ve Diğer İşler Komisyonu’nun MHP’li meclis üyesi Hasan Kurşuncu’nun muhalefet şerhi okundu.

DOĞAN’IN AÇIKLAMASI
Ardından konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, görev yaptığı 3 yıl boyunca bir kadın başkan olmanın farkını göstermeye çalıştığını belirterek, “Bunu da kadınlara olan pozitif ayrımcılığımızla gösteriyorum. Bu güne kadar kadınlara yönelik yaptığımız çalışmalarımıza baktığımızda, diğer belediyelerden daha farklı olduğu ortada” dedi.
İlgili birimin kurulmasının kadın hakları için olduğunu aktaran Doğan, “Bu yapılanları şaşkınlıkla izliyorum. Bu konu bir polemik konusu haline getirilmek isteniyor, getirilsin. Bizi bilen biliyor. Bu birim kadın haklarına yönelik kurulması planlanan bir birim” diye konuştu.

AKİ: BU HAREKETE ALET OLMAYIN
AK Parti Meclis Grup Başkanı Yavuz Aki, mecliste yaptığı konuşmada Başkan Doğan’a seslenerek, “Siz bu maddeyi, kadınlarımızı öne sürerek, madde içerisinde şehit ve gazi hakları birimini de koyarak maskelemeye çalışıyorsunuz. İşin aslı partinizin LGBT ile olan ilişkisi. Bu konu çok hassas bir konu, toplumu ilgilendiren bir konu. LGBT, toplumları, aile yapısını, gelenek ve göreneklerini bozan tehlikeli bir hareket. Lütfen bu harekete alet olmayın” dedi.

MHP: KADINLARLA İLGİLİ KARARLARI DESTEKLEDİK AMA BUNU KABUL ETMEYECEĞİZ
MHP Meclis Grup Başkanı Vekili Hüseyin Fırat Dağdeviren de, kadın haklarıyla ilgili meclise sunulan maddelere şimdiye kadar evet oyu verdiklerini ancak bu maddeye kabul etmeyeceklerini ifade etti.
MHP’li meclis üyesi Hasan Kurşuncu ise yaptığı konuşmada, Doğan’a seslenerek, “Kadın hakları ile ilgili bir birim kuracaksanız bunu getirin meclise oylayın. Gündemdeki maddede kadınla ilgili bir şey yok” dedi.
AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mukaddes Sezer ise, parti olarak bu güne kadar Merkezefendi’ye hizmet edilmesi yolunda bir çok maddede olumlu oy kullandıklarını hatırlattı ve son toplantılarda iktidar partisi oldukları için CHP kanadından bir zıtlaşmanın yaşandığını ifade etti.

CHP’NİN OYU YETMEDİ
Mecliste yapılan oylamada, CHP’li meclis üyeleri evet oyu, AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri hayır oyu kullanırken, bağımsız 4 meclis üyesinden 3’ü evet 1’i ise hayır oyu verdi. İyi Partili meclis üyeleri çekimser kaldı.
Oylama sonucunda 14 evet, 15 hayır oyuyla teklif reddedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 32Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu