REKLAMI GEÇ

Merkezefendi siyaset akademisi başlıyor

Merkezefendi siyaset akademisi başlıyor

CHP Merkezefendi İlçe Teşkilatı, ISO9001:2015 Kalite Yönetim Belgesi almasının ardından şimde de siyaset akademisine hazırlanıyor. Akademinin ilk konukları CHP Parti Meclisi Üyesi siyaset bilimci Prof. Dr. Yüksel Turan ile SODEV Başkanı Ertan Aksoy olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2019 Pazartesi, 19:02

CHP Merkezefendi İlçe Teşkilatı, uzun süredir üzerinde çalıştığı siyaset akademisi projesini hayata geçiriyor. Daha önce ISO9001:2015 Kalite Yönetim Belgesi alarak dikkatleri üzerine çeken CHP Merkezefendi Teşkilatı, siyaset akademisinin ilk dersini 19 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’te verecek.

ÖNEMLİ KATILIMCILAR VAR
CHP Merkezefendi İlçe Teşkilatı Siyaset Akademisi’nin ilk dersine ise iki önemli konuk katılıyor. CHP’nin İstanbul seçimlerini kazanmasını sağlayan ekipte yer alan Siyaset Bilimci, CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Yüksel Taşkın ile Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) Başkanı, Aksoy Pazar ve Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin sahibi ekonomist-yazar Ertan Aksoy, siyaset akademisinde ders verecek.

NİÇİN MERKEZEFENDİ SİYASET AKADEMİSİ OLMALI?
Siyaset akademisi projesine ilişkin bilgiler veren CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, maalesef Türkiye’de siyaset dendiğinde insanların aklına olumlu şeylerin gelmediğini söyledi.

Varlıker, “AK Parti iktidarı döneminde insanlar ya siyasetten soğudu ya da siyasetten korkar hale geldi. Biz, siyasetin etik değerlerini yeniden vatandaşlarımızın gündemine yerleştirmek istiyoruz. Bir ülkede siyaset dendiğinde akla sadece ‘çıkar ve yolsuzluk’ gibi kavramlar geliyorsa, o ülkede demokratik bir gelecek inşa edilemez. Çünkü artık siyaset utanılır, siyasetçi güvenilmez olmuş demektir” dedi.

Merkezefendi CHP İlçe Teşkilatı olarak, değişim ve dönüşümün yerelden başladığının bilincinde olduklarını anlatan Varlıker, “Bu nedenle de kendi yerelimizden başlayıp, vatandaşlarımıza siyaset tarihi, bilimsel ilerleme, felsefe gibi konularda her biri alanında yetkin hocalarımızın verecekleri bir dizi seminer sayesinde, daha farklı bir siyasetin mümkün olduğunu göstermek istiyoruz. Türkiye uzun zamandır kavgacı, kutuplaştırıcı, vatandaşını dinlemeyen, suçlayıcı bir siyaset dilinin pençesinde ne yazık ki can çekişiyor. Biz, bu anlayışı değiştirmek istiyoruz. Daha demokratik, kuşatıcı, birleştirici ve naif bir dile ihtiyacımız var. Bunun için de 19 Ekim Cumartesi gününden başlamak üzere, Merkezefendi’de bu işin tohumlarını atıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
3 Mayıs 2024 Cuma 13 26Sağanak Yağışlı
4 Mayıs 2024 Cumartesi 12 23Kuvvetli Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 10 23Çok Bulutlu
6 Mayıs 2024 Pazartesi 11 25Parçalı Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 15 28Az Bulutlu