REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’de 200 noktaya giysi kumbarası yerleştirildi

Merkezefendi’de 200 noktaya giysi kumbarası yerleştirildi

Merkezefendi Belediyesi, kullanılmayan, ihtiyaç fazlası giysi, ayakkabı, çanta gibi tekstil ürünlerini Merkezefendi’de 200 farklı noktaya yerleştirilen ‘Giysi Kumbaraları’nda toplayacak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2020 Perşembe, 11:08

Tekstil ürünleri, 200 farklı noktaya kurulan kumbaralardan önce türlerine ve kullanım durumlarına göre ayrılacak. Sonrasında ürünler yıkatılacak, kurutulacak ve ütülenerek kullanıma hazır hale getirilecek.

Projeden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahipleri, Merkezefendi Belediyesi Ana Hizmet Binası yakınındaki mağazaya gelerek önce kayıt oluşturacak, sonrasında hazır halde bulunan ürünleri teslim alacak.

Kullanılacak durumda olmayan ürünler ise geri dönüşüme dahil edilecek. Böylelikle proje kapsamında Merkezefendi’de hem dayanışma duygusu arttırılacak hem de ‘Sıfır Atık’ düşüncesi ile tekstil ürünlerinin geri dönüşümü yapılarak çevreye fayda sağlanacak.

“TÜM HEMŞERİLERİMİ BU GÜZEL DAYANIŞMAYA DAVET EDİYORUM”
Kullanmadığı tekstil ürünlerini kumbaraya bırakarak projeyi başlatan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, bu proje ile hem paylaşma ve dayanışma duygusunun güçleneceğini hem de çevreye katkı sağlanacağını söyledi.

Başkan Doğan, “Merkezefendi’de dayanışma, yeni bir iyilik hareketiyle büyüyerek devam ediyor. Projemiz kapsamında hemşerilerimiz, ihtiyaç fazlası durumunda olan giysi, ayakkabı, çanta ve tekstil ürünlerini her mahallemize yerleştirdiğimiz bu giysi kumbaralarına bırakacak. Toplam 200 kumbaramızda toplanan tekstil ürünlerini önce türlerine ve kullanım durumlarına göre ayıracağız. Artık kullanılma imkanı bulunmayan tekstil ürünlerini çöpe göndermek yerine geri dönüşüm zincirine dahil edeceğiz. Kullanılabilir durumda olan ürünleri, kurmuş olduğumuz çamaşırhanemizde yıkayıp ütülendikten sonra ana hizmet binamız yakınındaki mağazamıza getirerek ihtiyaç sahibi hemşerilerimize ulaştıracağız. Geri dönüşüme dahil edilen tekstil ürünlerinin karşılığı kadar yeni ürün de Merkez Eli’ndeki raflarımızda yerini alacak. Bu projemiz hem Merkezefendimizde paylaşma ve dayanışmayı güçlendirecek hem de geri dönüşüm ve sıfır atık yaklaşımıyla çevremize katkı sağlayacak. Ben kullanmadığım tekstil ürünlerini kumbaramıza bırakarak projemizi başlatıyorum ve tüm hemşerilerimizi bu güzel dayanışmaya destek vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Ali Kadir BARDAN   -  Bağlantı 22 Ağustos 2020, 21:54

Kıymetli Başkanım çok güzel bir proje. Tebrik eder devamını temenni ediyorum. Saygılarımla.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 13 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 13 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 31Açık