REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’de Ağustos bitti

Merkezefendi’de Ağustos bitti

Merkezefendi Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantılarını tamamladı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2014 Salı, 19:22

Merkezefendi Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantılarının 2. Birleşimini gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda,  bir gün önce görüşülerek ilgili komisyonlara havale edilen 6 gündem maddesinden 5’i oylanarak karara bağlandı.

denizli-merkezefendi-meclis-toplanti-agustos-ic

FAKİR VE DAR GELİRLİYE YARDIM
Merkezefendi Belediye Meclisi üyeleri, belediye olarak ilçe sınırları içerisinde oturan fakir ve dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal yardımlara ait yönetmeliği oyladı.

Fakir ve dar gelirli tariflerinin geniş bir şekilde yer aldığı yönetmelikte son kararı Belediye Encümen üyelerinin verecek olmasını eleştiren MHP’li Meclis üyesi Yusuf Galip, “Encümenin yetkileri yasalarla belirlenmiştir. Encümene böyle bir yetki verilmesi için hukuki zemin oluşmamıştır. Yardım yapılacak ailelerin belirlenmesi için encümen değil,  MHP, CHP ve AKP Meclis üyelerinden oluşacak denetleme ve belirleme komisyonu oluşturulması gerekir” dedi. CHP Grup Başkanvekili Ahmet Fuat Özkan ise yardımların daha şeffaf yapılması için meclis üyelerinin de denetleme komisyonunda görev alması gerektiğini, yönetmeliğin bu haliyle eksik olduğunu ancak yine de evet oyu verdiklerini açıkladı.

Merkezefendi Belediyesi Sosyal Yardım Esasları Yönetmeliği oy birliği ile kabul edildi.

MUHALEFET İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİNE “HAYIR” DEDİ
Bir özel eğitim kurumu tarafından Şemikler Mahallesi’nde yapılması planlanan özel okul için imar planı değişikliği talebi mecliste gerginlik yarattı. Alanın zaten Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul olarak planlandığını ileri süren muhalefet partili üyeler, “Şirket burayı satın alırken mevcut imar planını bilerek satın almıştır. Şimdi kat yoğunluğunu artırma yönündeki talebine bir anlam veremiyoruz” diyerek ret oyu vereceklerini açıkladı.

Madde 21 Ak Partili meclis üyesinin evet oyu ile kabul edildi.

HASTANENİN YANINDA KUR’AN KURSU VE SOSYAL TESİS
Göveçlik Mahallesi’nde yapılması planlanan 1000 yataklı Bölge Hastanesi’nin bahçesine Türkiye Diyanet Vakfı Denizli Şubesi tarafından Kur’an Kursu ve Sosyal Tesis yapılması için imar planı değişikliği talebi de mecliste görüşüldü.

Türkiye Diyanet Vakfı Denizli Şubesi’nin imar planı değişiklik talebi 21 evet, 11 ret ve 4 çekimser oyla kabul edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
4 Mayıs 2024 Cumartesi 11 23Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 9 21Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 9 23Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 13 27Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 14 29Az Bulutlu