REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’de engeller kalkıyor

Merkezefendi’de engeller kalkıyor

Merkezefendi Belediyesi personeline engellilerle rahat iletişim kurabilmeleri için işaret dili eğitimleri verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Eylül 2015 Salı, 11:42

Merkezefendi Belediyesi, işitme engelli bireylerin belediye hizmetlerinden daha çok yararlanmaları için personele işaret dili eğitimleri verdi. Özellikle vatandaşla daha çok birebir iletişim içinde olan Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü’ ve Mali Hizmetler Müdürlüğü personeli; Milli Eğitim Müdürlüğü eğitmenlerinden işaret dili eğitimi aldı.

Eğitimler ‘İşaret dilinin genel özellikleri’ ‘işaret ve beden dili ilişkisi’ ile ‘iletişim ve günlük konuşma dili’ konu başlıkları altında gerçekleştirildi. Eğitimde belediye personelinin işitme engelli yurttaşlarla temel düzeyde iletişim kurmalarını sağlayacak seviyeye ulaşmaları hedeflendi. 1 hafta süren eğitimlere katılan personel işitme engelli yurttaşların Belediye’deki işlerini kolaylaştıracak.

EĞİTİMLERE ÖNEM VERİYORUZ
Eğitimlere büyük önem verdiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, engelli yurttaşların ihtiyaçlarına önem verdiklerini ve onların yaşam kalitesini arttırmak için çalıştıklarını söyledi.
Başkan Subaşıoğlu, “İşaret dili eğitimleri sayesinde, belediyede işi olan işitme engelli yurttaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunacağız. Onları daha iyi anlamak ve isteklerine hızlı bir şekilde karşılık vermek adına önemli bir adım attığımızı düşünüyorum” dedi.

“ENGELLERİ KALDIRIYORUZ”
Merkezefendi’de engelleri kaldırmak için büyük mücadele verdiklerini belirten Başkan Subaşıoğlu, “Küçük dokunuşlar ile büyük mutluluklar hedefliyoruz. Engelli yurttaşlarımız için Merkezefendi’de yaşamayı daha güzel hale getireceğiz. Merkezefendi’de engelleri tüm yurttaşlarımız ile birlikte kaldıracağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 16 33Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 16 31Parçalı Bulutlu