Merkezefendi’de gece ilaçlaması başladı

Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, haşere ve vektörle mücadele kapsamında, gece ilaçlama çalışmalarına başladı.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2016 Salı, 11:00
Merkezefendi Belediyesi, 1 Mayıs itibariyle haşerelere karşı mücadele başlattı. 6 ay süreyle geceleri sürecek olan çalışmaların, program dahilinde vektörlerin üreme, dinlenme, barınma, beslenme alanları ile meteorolojik veriler doğrultusunda 50 mahalleyi kapsayacak şekilde gerçekleştirileceği kaydedildi.
“SAĞLIĞA ZARAR VERMEYEN İLAÇLAR KULLANIYORUZ”
Amaçlarının vatandaşlara sağlıklı ve rahat ortamlar sunmak olduğunu söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Belediye mücavir alanı içinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın sağlıklı, huzurlu bir yaz geçirmeleri amacıyla çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlı halk sağlığı ürünleri kullanıyoruz. Çevre ve insan sağlığını tehdit eden, hastalık yapan; doğaya, bitkilere ve insanlara zarar veren vektörlere ilişkin çalışmalarımızı, teknik donanımlı araçlar ve deneyimli elemanlarla birlikte insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlarla gerçekleştiriyoruz. İnsan sağlığını tehdit eden haşerelere karşı mücadelemiz aralıksız olarak devam edecek” dedi.
Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 10 araç ve 33 personelle yürütüldüğü çalışmalarda, 7 ULV soğuk sisleme cihazı, 3 mistblover, 7 pülverizatör, 20 sırt pompası, 2 el ULV’si kullanıyor.
Yorum Yaz
Hava Durumu
Merkezefendi | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
10 Mayıs 2025 Cumartesi | 19 | 31 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |
11 Mayıs 2025 Pazar | 17 | 29 | Parçalı Bulutlu |
12 Mayıs 2025 Pazartesi | 16 | 27 | Parçalı Bulutlu |
13 Mayıs 2025 Salı | 16 | 22 | Gökgürültülü Sağanak Yağışlı |
14 Mayıs 2025 Çarşamba | 12 | 24 | Parçalı Bulutlu |