REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’de Kadın Çalıştayı başlıyor

Merkezefendi’de Kadın Çalıştayı başlıyor

Merkezefendi Belediyesi tarafından kurulan Kadın Girişimi, Üretimi ve İşletme Kooperatifi Çalıştayı 17 Eylül Salı günü başlıyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Kadınlar ürettikçe kazanacak, kazandıkça geleceğe umutla bakacaklar. Tüm Merkezefendili kadın hemşerilerimi çalıştaya bekliyorum” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Eylül 2019 Perşembe, 12:11

Merkezefendi Belediyesi tarafından kurulan Kadın Girişimi, Üretimi ve İşletme Kooperatifi Çalıştayı başlıyor. Eylül ayının 17’sinde başlayacak çalıştay, 19 Eylül Perşembe günü sona erecek. Çalıştaya Merkezefendi’de ikamet eden 18 yaş ve üzeri kadınlar katılabilecek. Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı Ege Bölgesi Temsilcisi Sema Kaya çalıştayda liderlik, iş geliştirme ve strateji belirleme eğitimleri verecek.
Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nda yapılacak çalıştayda ortaya çıkan yol haritası, Merkezefendi Belediyesi Kadın Girişimi, Üretimi ve İşletme Kooperatifi’nin hangi alanlarda faaliyet göstereceğini belirleyecek. İlçedeki tüm kadınları çalıştaya davet eden Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “İlçemizde ikamet eden 18 yaş üzeri kadınlarımızın bir araya gelerek oluşturacakları kooperatifimiz ile kadınlarımızın geleceklerine daha umutla bakmalarını amaçlıyoruz. Kooperatifimizdeki hemşerilerimizin en azından evinin giderlerinin bir kısmının karşılanmasının, çocuklarına harçlık verebilecek olmalarının mutluluğunu yaşatmak istiyoruz. Kadınlar ürettikçe kazanacak, kazandıkça geleceğe umutla bakacaklar. İlçemizdeki tüm kadın hemşerilerimizi, 17-18-19 Eylül’de yapılacak olan çalıştaya bekliyorum” dedi.
Diğer taraftan çalıştay için Mehmet Akif Ersoy Muhtarlığı, Sevindik Muhtarlığı, Karahasanlı Muhtarlığı önünden ve Merkezefendi Belediyesi’nden ücretsiz servis imkanı sağlanacak.


KOOPERATİF EĞİTİM PROGRAMI
Çalıştayda tanışma, KEDV, Kadın kooperatifleri hakkında bilgi, grup kurallarının oluşturulması, iş bölümü, etkili iletişim teknikleri, kadınlar olarak toplumun neresindeyiz?/toplumsal cinsiyet eşitliği, toplumsal cinsiyete dayalı iş bölümü/toplumsal cinsiyet ihtiyaçları, liderlik için kendini geliştirme, lider kimdir? Kadınların liderliği neden önemli, kendi hayatımda nasıl bir liderim? Kooperatif kadınların güçlenmesinde nasıl bir liderlik üstleniyor? Vizyon geliştirme, kooperatif için vizyon geliştirme / sunumlar, neden örgütleniyoruz, beklentilerimiz nelerdir? Ortak değerlerimiz/çalışma ilkelerimiz neler olacak? Başarılı bir örgütlenmeyi/kooperatifi nasıl tanımlarız? Kooperatif nedir? Kooperatiflerin amacı nedir? Kooperatifin organları, kooperatifçiliğin temel ilkeleri, kooperatif nasıl kurulur, işletilir? Kooperatif yönetimi, resmi işlemler, kooperatif videoları, ihtiyaçlarımızı ve ortak hedeflerimizi nasıl tespit edeceğiz? Yerel önceliklerin belirlenmesi, hedeflerimize ulaşabilmemiz için ne tür faaliyetler yapacağız? konuları işlenecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu