REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’de kadın üreticilere dağıtılan koyunlar doğum yapmaya başladı

Merkezefendi’de kadın üreticilere dağıtılan koyunlar doğum yapmaya başladı

Merkezefendi Belediyesi’nin kırsal mahallelerdeki 27 kadın üreticiye dağıttığı küçükbaş hayvanlar üremeye başladı, bazılarının üçüz kuzuları oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Aralık 2021 Perşembe, 11:46

Merkezefendi Belediyesi tarafından Eylül ayında başlatılan ve ‘Kırsal Kalkınma Eylem Planı’ doğrultusunda kadın üreticilere sağlanan küçükbaş hayvan desteği meyvelerini vermeye başladı. Plan kapsamında üreticilere verilen merinos ve merinos melezi cinsi koyunlar doğum yapmaya başladı. Merkezefendi Belediyesi’nin hayata geçirdiği plan çerçevesinde köyden mahalleye dönen Altındere, Yeşilyayla, Kumkısık, Üzerlik, Çeltikçi ve Salihağa Mahallelerinde bulunan 27 kadın üreticiye toplam 135 koyun ve 27 koç olmak üzere toplamda 162 küçükbaş hayvan ve yem ile yonca desteği gerçekleştirildi. ‘Kırsal Kalkınma Eylem Planı’nın, 2022 ve 2023 yılları içerisinde büyütülerek devamlılığı sağlanması amaçlanıyor.


KADIN ÜRETİCİLERDEN BAŞKAN DOĞAN’A TEŞEKKÜR
Salihağa Mahallesi’nde ikamet eden ve ‘Kırsal Kalkınma Eylem Planı’ kapsamında küçükbaş hayvan desteğinden yararlanan Zeynep Altın, “Şeniz hanımın kadınlara hayvan hibe ettiğini duyunca biz başvurduk. Allah razı olsun. Hayvan pazarına vardık. Orada bize beş koyun, bir koç, 26 çuval yem, 60 paket samanımız verildi. Ben bu koyunlardan 6 tane kuzu aldım. Şeniz hanıma çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Hayvancılıkla uğraşan Yadigar Koyan, “Hayvancılıkla uğraşıyorum. Merkezefendi Belediyesi’nden kadınlara destek amaçlı beş tane koyun, bir tane koç verdiklerini duydum. Gittim başvurdum, kura çekilişi yapıldı ve çekilişte de çıktım. Beş tane koyun, bir tane koç verdiler. Yanında da samanını ve yemini verdiler. Bu koyunlardan dört tane kuzum oldu. Kadınlara verdiği destekten dolayı Şeniz hanıma çok teşekkür ederim. Allah razı olsun” dedi.

“ÜRETTİKÇE VARIZ, ÜRETTİKÇE GÜÇLÜYÜZ”
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, üreticinin her zaman yanında olduklarını söyleyerek desteklerinin giderek artacağını belirtti. Başkan Doğan, “Merkezefendi Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmaya tüm gücümüzle devam ediyoruz. Ekip arkadaşlarımızla birlikte insana dokunan, onların yükünü hafifleten projeler ve hizmetler gerçekleştiriyoruz. ‘Kırsal Kalkınma Eylem Planı’ doğrultusunda kadın üreticilerimize küçükbaş hayvan, yem ve yonca desteğinde bulunmuştuk. Verdiğimiz koyunlar doğum yapmaya başladı. Kadın üreticilerimizin mutluluğunu görmek bizleri de mutlu ediyor. Kadınlarımız üretiyor, Merkezefendimiz kazanıyor. Ürettikçe varız, ürettikçe güçlüyüz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu