REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’de Psikomedya Etwinning Projesi

Merkezefendi’de Psikomedya Etwinning Projesi

Mart 2020 itibariyle tanıştığımız pandemi sürecinde “PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK” kavramının ne kadar önemli olduğu öne çıktı. Bu noktada Merkezefendi Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Psikolojik Danışmanı Fatma Zehra KOCATÜRK koordinatörlüğünde 9. Sınıf öğrencilerimiz PsikoMedya projesi kapsamında 4 aylık süre boyunca “PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK”la alakalı birçok etkinlik gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2021 Pazartesi, 11:04

Bilecik-Afyon-Konya-Muğla- Kutaisi(Gürcistan), Constanta(Romanya) şehirlerinden farklı okullardaki 100 kadar öğrenci ile yürütülen projenin amacı, öğrencilerin web2.0 araçlarına dair yetkinliklerinin artırılması, 21. yüzyıl becerilerini geliştirmek için ekiple çalışmayı öğrenmesi, sorumluluk alma duygusunun geliştirilmesi, güvenli internet kullanımı ile ilgili farkındalık kazandırılması ve en önemlisi Psikolojik Sağlamlık ile ilgili bilgi ve destek becerilerin artırılmasıdır.

Proje sürecince öğrencilerle 3 klinik psikoloğu (Arzu AKMAN/Denizli, Menence Nur MUTLU/Konya, Elif Su YİĞİT/İzmir) farklı günlerde buluşarak, “Psikolojik Sağlamlık nedir? Psikolojik Sağlamlığı etkileyen şeyler nelerdir? Bireysel olarak Psikolojik sağlamlığı Arttırıcı Tavsiyeler, Psikolojik Sağlamlıkta Özşefkat-Özyeterlilik-Özdenetim-Özsaygı kavramlarının önemi”ni konuştu.

Proje faaliyetlerinde ortak ve etkileşimli ürün çalışmalarına önem verildi. Bunlardan en önemlileri öğrencilerin liderliğinde gerçekleştirilen “Güvenli İnternet Paneli”, “Ortak Hikaye Yazma Etkinliği”, “Psikomedya2021 Takvimi”, “Psikolojik Sağlamlık Sözlüğü”, “Karma Takımlarla Tematik Çalışmalar” oldu.

Bunun dışında sosyal medya üzerinden psikolojik sağlamlıkla ilgili farkındalık kazandırmak ve bu şekilde insanlara faydalı olmak adına birçok bilgilendirici afiş, online oyun, röportaj, video vb. içerik üretildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 16 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 31Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu