REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’nin 7.5 aylık bütçesi 100 milyon

Merkezefendi’nin 7.5 aylık bütçesi 100 milyon

Büyükşehir Yasası ile kurulan ve 30 Mart yerel seçimlerinden sonra faaliyete geçen Merkezefendi Belediye Meclisi ilk toplantılarının 2.birleşiminde gelir-gider bütçesini görüştü. CHP ve MHP grubunun ret oyu verdiği Merkezefendi Belediyesi’nin 7,5 aylık bütçesi, 100 milyon TL olarak kabul edildi.

/ DENİZLİHABER / 14 Nisan 2014 Pazartesi, 16:56

Merkezefendi Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantılarının 2. birleşimini gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun başkanlık ettiği toplantıda, Büyükşehir Yasası ile kurulan Merkezefendi Belediyesi’nin ilk bütçesi oluşturuldu.

7,5 AYLIK BÜTÇE 100 MİLYON TL
Merkezefendi Belediyesi’nin giderleri 14 müdürlük olarak tek tek oylanırken, gelirler ise vergi, harçlar, mal satışları, hizmet ve kira gelirleri, bağış ve yardımlar, kişi ve kurumlardan alınan paylar olarak sınıflandırılarak oylandı. Merkezefendi Belediyesi’nin 7,5 aylık bütçesinin 100 milyon TL olarak belirlendiği Plan ve Bütçe Komisyonu raporu, CHP ve MHP’li üyelerin, konu hakkında detaylı bilgileri olmadığı gerekçesiyle 15 ret oyuna karşılık, AK Partili meclis üyelerinin 21 evet oyu ile kabul edildi.

VERGİ VE HARÇLARA ZAM YOK
Meclis üyelerinin oyuna sunulan diğer bir madde ise vergi, resim, harç ve katılma payı konusunda yapılmayan ve ilgililerin isteğine bağlı hizmetler için uygulanacak ücret tarifeleri idi. Konu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı rapor, görüşüldü. Denizli Belediyesi’nin daha önce almış olduğu karar doğrultusunda uygulamaların devam edeceği yönündeki komisyon raporu, CHP ve MHP grubunun, “Daha önce uygulanan fiyat tarifeleri hakkında bilgimiz olmadığı için ret oyu vereceğiz” açıklamasının ardından 21 evet oyu ile kabul edildi.

597 MEMUR 299 İŞÇİ ALINACAK
Büyükşehir Yasası ile kurulan Merkezefendi Belediyesi’ne 597 memur, 299 sürekli işçi olmak üzere 896 norm kadro belirlenmesi ile ilgili gündem maddesi, oy birliği ile kabul edildi. CHP Grup Başkan Vekili Ahmet Fuat Özkan, personelin yasaların öngördüğü kriterler doğrultusunda alınması gerektiğini vurgulayarak, konuşmasının kayıtlara geçmesini istedi.

TOPLANTILAR SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ KAYDA ALINACAK
Merkezefendi Belediye Meclisi üyeleri, toplantıların sesli ve görüntülü olarak kayda alınması ile ilgili gündem maddesini de oyladı. Merkezefendi ilçesi ve vatandaşlar yararına alınan kararların kamuoyuna doğru yansıtılması adına uygun bir karar olacağını dile getiren üyeler, maddeye evet oyu verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 15 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 33Parçalı Bulutlu