REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’nin davulcuları hazır

Merkezefendi’nin davulcuları hazır

Merkezefendi’de, Ramazan’da görev yapacak davulcular bir araya geldi. 58 davulcuya dikkat etmeleri gereken konular anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2016 Cuma, 11:12

Merkezefendi Belediye binasında gerçekleştirilen toplantıya 50 mahallede Ramazan davulu çalacak olan 58 kişi katıldı. Belediye yetkilileri tarafından yapılan bilgilendirmelerin ardından açıklama yapan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Ramazan davulcularının sorumluluğuna dikkat çekti.

merkezefendi-ramazan-davulculari-ic

Başkan Subaşıoğlu, “Osmanlı kültüründen gelen, dini hayatımızdaki Ramazanlarımızın ayrı ve sosyal güzelliği olan sahurlara davulcularla katkı sağlamak artık gelenekselleşmiştir. Bu itibarla 2016 yılı Ramazan Ayı’nda mahallelerimizde görev yapacak olan davulcularımızı çok önemsiyoruz. Onların yaptığı hizmet, oruç tutmak üzere hazırlık yapan ailelerimizin ibadetine manevi anlamda katkısı büyüktür. Biz Merkezefendi Belediyesi olarak davulcularımıza bu gözle bakmaktayız. Onun için bu düşünceyle onların bu görev ve sorumluluğu hem vatandaşlarımızın nezdinde hem de Hakk’ın nezdinde çok büyüktür” diye konuştu.

Yorumlar

Haydar   -  Bağlantı 3 Haziran 2016, 18:25

Ne için hazır davulcular? Yahu memlekette saati olmayan mı var? telefonu olmayan mı var? neden davul çalacakki bunlar? 400 sene önce anlardım. 6’da kalkıp yola düşüyoruz, 3’te uyandırıp uykumu zehir etmeye kimin hakkı var. Hakkımı helal etmiyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
4 Mayıs 2024 Cumartesi 11 23Sağanak Yağışlı
5 Mayıs 2024 Pazar 9 21Sağanak Yağışlı
6 Mayıs 2024 Pazartesi 9 23Az Bulutlu
7 Mayıs 2024 Salı 13 27Az Bulutlu
8 Mayıs 2024 Çarşamba 14 29Az Bulutlu