REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’nin ‘işçi mühendisleri’nin düşük maaşı odayı harekete geçirdi

Merkezefendi’nin ‘işçi mühendisleri’nin düşük maaşı odayı harekete geçirdi

Merkezefendi Belediyesi’ne bağlı şirkette çalışan mimar ve mühendislerin düşük maaşla çalışmaları gündeme geldi. Kentte yayım yapan bazı gazetelere ulaşan mimar ve mühendisler ‘sömürülüyoruz’ dedi. Mimarlar Odası Denizli Şubesi, 4 yıldır seslerini duyurmaya çalışan üyelerinin sesini haberlerden sonra duyup, Merkezefendi Belediyesi’ne uyarı gönderdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ağustos 2022 Cuma, 13:27

Merkezefendi Belediyesi’nde çalışan mimar ve mühendisler, 4 yıldan bu yana maaşlarının eridiğini ileri sürdü. Belediyeye bağlı MERTAŞ isimli şirkette geçici işçi kadrosuyla çalıştığını belirten mimar ve mühendisler dertlerini basın yoluyla dile getirdi. Kentte yayım yapan bazı gazetelere ulaşın mimar ve mühendisler, normal şartlarda asgari ücretin yüzde 110 fazlası ile çalışırken, şimdi asgari ücret seviyesinde maaş aldıklarını ileri sürdü. En son zammı Temmuz 2021’de aldıklarını belirten mimar ve mühendisler, “sömürülüyoruz” dedi.

ODANIN AÇIKLAMASI
Bunun üzerine Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel, yazılı açıklama yaptı. Kabel, “Odamıza her ne kadar Belediye çalışanları tarafından bir bildirim olmasa da” notunu ekledi. Kabel, “Haklı mücadelelerinde yanındayız” dediği çalışanlarla ilgili şunları söyledi:
“Mimar ve mühendis meslektaşlarımızın duyumlar ve yaptığımız araştırmalar sonucunda taşeron firma Mertaş’a bağlı olarak çalıştıkları öğrenilmiştir. Mimar ve mühendis çalışanların maaşlarının hak ettikleri bedel olmadığı; aynı zamanda TMMOB’nin mimar, mühendis ve şehir plancıları için belirlediği brüt asgari bedelin 11.200,00 TL olduğu konusunda Odamız tarafından hazırlanan bir uyarı yazısı Merkezefendi Belediyesine gönderilmiştir. Uyarı metnimizi ekte bulabilirsiniz.
Her yerde ve her zaman TMMOB’a bağlı Oda üyelerinin birlik, bütünlük ve dayanışma içinde olduğumuzun altını çizerek söylediğimiz gibi;
1.Mimar ve mühendis meslektaşlarımız taşeron şirketlerde çalıştırılmaktan vazgeçilerek acilen Belediye kadrosuna alınmalıdır.
2.Meslektaşlarımızın maaşları acilen TMMOB tarafından belirlenen brüt asgari bedel düzeyine çıkarılmalıdır.”

KABEL’DEN AÇIKLAMA

Mimarlar Odası Başkanı Özlem Durdu Kabel, gazetemize yorumlar üzerinden yaptığı açıklamada, yazının belediyeye 2 Ağustos’ta gönderildiğini, haber yayımının ise 4 Ağustos’ta yapıldığını belirtti. (Açıklamanın tam hali, aşağıda okunabilir) Kabel, özetle ilgili mimar ve mühendislerin sorununu gazete yayımından önce bildiklerini ve yayımdan 2 gün önce belediyeye bildirdiklerini ifade etti. Ancak, mağdur işçiler, 4 yıldan bu yana maaşlarının gün gün eridiğini ve son 1 yıldır zam almadıklarını iddia ediyorlar. Kabel, 30 Ocak’ta şube başkanı seçilmişti.

Yorumlar

Uzgun   -  Bağlantı 7 Ağustos 2022, 19:41

Belediye sahip cikacaktir .evine gittiginde huzurla insanlar basina yastiga koyabilsin ki ulkemiz gelissin.Okumanin bir erdem oldugunu herkes anlasin.

Uzgun   -  Bağlantı 7 Ağustos 2022, 19:38

Bu beyaz yakalilara biri el uzatsin.particilik devil mu sen yaptin ben yaptim kavgasi degil.Gecinemiyoruz yillarca okuduk bosuna mi okuduk .kira mi zor oduyorum.Kis gelecek dogalgaz ne olacak cocugun okul masraflari ne olacak kavgasi.Calisanlarina

Uzgun   -  Bağlantı 7 Ağustos 2022, 19:34

Okullarda genclere cok calismasini saglayin.Egitimin farki olmaz mi ? Calisma istedi kalir mi Ev gecindirme dedi bu.eve ekmek getirme kavgasi.kimse particilik yapip insanlarin ekmegi ile oynamasin.Tek istekleri gecinme derdi olan bu beyaz yakalilar

Uzgun   -  Bağlantı 7 Ağustos 2022, 19:28

Olayin parti kavgasina donusturulmesi ne kadar sacma univ. bitirmis dil bilen daha yuksegini yapmak icin egitim yolculuklarina devam eden bu calisanlarin aclik sinirinda temizlik iscisi ile ayni maasi almasi cok buyuk aci .Sonra siz gelin okulla

Texlab   -  Bağlantı 6 Ağustos 2022, 13:52

Belediye kamu yukunu ve harcamasini azaltip (kadro vermek+emekli sandigi) disaridan hizmet almis.elestirilen bu.tmmob is alan teseron firmaya bildiri yayinlasin.veya ozel sektor firmalarina o.s.b ye bildiri gondersin.

Texlab   -  Bağlantı 6 Ağustos 2022, 13:20

Tmmob sehir plancisi,mimar,muhendisin asgari ucretini 11200 tl olarak belirlemiskamu kaynagi ve kamuda is garantiside istiyor,bu maasi belirlerken.bu bildiriyi ozel sektor kuruluslarinada gonderebilirmi???

Özlem Kabel   -  Bağlantı 5 Ağustos 2022, 19:36

Oysa ki gazetenin haberi veriş tarihi 04.08.2022
eğer gerekli düzeltmeyi yapmaz iseniz hukuki yollar ile düzeltmenizi isteyeceğim

Özlem Kabel   -  Bağlantı 5 Ağustos 2022, 19:34

Konunun muhatabı olarak bir noktayı düzeltmenizi istiyotum. Yaptığımız basın açıklamasında özellikle Belediye ye gönderdiğimiz yazıyı eklemiş olmamıza rağmen (02.08.2022) gazeteden öğrenip meslektaşımızın hakkını savunduğumuzu yazmışsınız.

Hüsnü   -  Bağlantı 5 Ağustos 2022, 15:02

Noldu şimdi? 2019 seçiminde “CHP’li belediyelerde asgari ücret 3.500 TL olacak” diye yeri göğü inletip hükümeti yerden yere vuruyorlardı. Devletin asgari ücretinden ayrı, kendilerine özel ücret belirliyorlardı. Şimdi nerde kaldı o şovlar? Klasik CHP.

Selçuk   -  Bağlantı 5 Ağustos 2022, 13:43

Normal durum. TMMOB CHP yandaşı olan bir kurum. Biri iş yapmamış diğeri kulağının üzerine yatmış.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 13 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 13 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 31Açık