REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’nin kurucu belediye başkanı Subaşıoğlu Şeniz Doğan’a borçlar konusunda meydan okudu: Belediyeyi batırdın!

Merkezefendi’nin kurucu belediye başkanı Subaşıoğlu Şeniz Doğan’a borçlar konusunda meydan okudu: Belediyeyi batırdın!

Merkezefendi Belediyesi’nde Şeniz Doğan’ın inkar edemediği, belgeleri ortaya çıkan 835 milyon liralık borçla ilgili meydan okuma geldi. Merkezefendi’nin kurucu belediye başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Şeniz Doğan’a meydan okudu. Doğan’ın iftira attığını belirten Subaşıoğlu, belediye binası yapmak için alınan arsanın bile peşkeş çekildiğini söyledi: “Belediyeyi batırdın! Sen bütün bürokratlarınla gel, ben tek başıma geleceğim, gel borcu konuşalım. Hodri Meydan” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mart 2024 Cuma, 21:02

Merkezefendi Belediyesi’nde ortaya çıkan borç skandalı büyüyerek devam ediyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan sadece algıyı yönettiği video ile iddialara cevap vermeden konuyu kapatmaya çalıştı. Fakat Ak Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz, Doğan’ın inkar edemediği 835 milyon liralık borcun belgelerini ortaya çıkardı.

Hemen ardından da Merkezefendi’nin kurucu belediye başkanı Muhammet Subaşıoğlu’ndan Şeniz Doğan’a meydan okuma geldi. Subaşıoğlu, de denetim komisyonu raporunu referans göstererek Merkezefendi Belediyesi’nin 835 milyon liralık borcunu gündeme getirdi.

“KASADAKİ MİLYONLARCA LİRA İLE BELEDİYEYİ TESLİM ETTİK”
Merkezefendililere seslenen Subaşıoğlu, “Geçtiğimiz günlerde Merkezefendi’nin mevcut belediye başkanı bir video çekmiş; Hadi gelin gerçekleri konuşalım diyerek bizim dönemimizi karalamış bizim dönemimizle ilgili birçok yalan ve iftirada bulunmuş. Bakın benim elimde bir denetim raporu var, bu raporda her partiden meclis üyesinin imzası var.

Sadece 2023 yılında bütçede 273 milyon Lira borç yazılmış. Kısa vadeli borçlar 217 milyon Lira, uzun vadeli borçlar 344 milyon Lira Merkezefendi Belediyesi 1 milyar Lira’ya yakın borçlandırılmış. Oysa ki, biz belediyeyi Merkezefendi Belediyesi’ni Türkiye’nin mali yapısı en sağlam belediyesi olarak size teslim etmiştik. Kasada milyonlarca lira para ile bütçeyi teslim etmiştik” dedi.

“YATIRIM YAPTIK, BORÇ YAPMADIK”
Görev süresi içinde Merkezefendi’ye kazandırılan eserlerle ilgili bilgi veren Subaşıoğlu, “Bizler MKM yaptık borçlanmadık, kütüphane yaptık borçlanmadık, Selçukbey Spor Eğitim Merkezi’ni yaptık borçlanmadık, Merkezefendi Engelsiz Yaşam Akademisi’ni yaptık borçlanmadık, Ornaz Vadisi’ni yaptık borçlanmadık. Çekmiş olduğunuz videoda tamamlanmış gibi gösterdiğiniz Bilim Merkezi yarım kalmış, 4 yıldır bitiremediğiniz Bilim Merkezi ortadayken siz 1 milyar TL borç, 5 milyar TL de bütçeyle ne yaptınız, Merkezefendi’ye ne kazandırdınız?” diye sordu.

“HİZMET BİNASI İÇİN ALDIĞIMIZ ARSAYI YARI FİYATINA PEŞKEŞ ÇEKTİLER”
Satışı büyük tartışmalar yaratan Merkezefendi Belediyesi’ne ait hizmet binası arsasını da gündeme getiren Subaşıoğlu şunları söyledi:

“Bakın biz Merkezefendi Belediyesi Hizmet Binası için bir arsa satın almıştık. 250 milyon TL’lik bu arsayı siz yarı fiyatına alacaklıya peşkeş çektiniz. Artık yeter! Sizden sadece bir şey istiyorum. En azından şu mübarek Ramazan Günü’nde iftiralarınıza, yalanlarınıza, algınıza, makyajınıza bir ara verin, iftirayı bırakın, algıyı bırakın yıllarıdır en iyi yaptığınız makyaj işini bırakın. Merkezefendi’nin bir tek gerçeği var o da siz Merkezefendi Belediyesi’ni batırdınız.”

“HODRİ MEYDAN”
Şeniz Doğan’a borçları konuşmak üzere meydan okuyan Subaşıolu, “hodri Meydan” dedi, “Bakın bizler belgelerle konuşuyoruz, size hodri meydan diyorum, sizin istediğiniz televizyonda, sizin istediğiniz gazetecilerle canlı yayında siz istediğiniz kadar bürokratınızı getirin, yardımcılarınızı getirin, ben tek başıma çıkacağım. Merkezefendi’de borcu konuşalım, yapılanları konuşalım, sizin yapamadıklarınızı konuşalım. Hodri medyan!” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
30 Nisan 2024 Salı 15 29Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 29Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 15 28Çok Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 14 28Parçalı Bulutlu
4 Mayıs 2024 Cumartesi 14 26Gökgürültülü Sağanak Yağışlı