REKLAMI GEÇ

Halk süt Protokolü imzalandı

Halk süt Protokolü imzalandı

2 ile 5 yaş arasındaki çocuklara her ay ücretsiz Halk Süt adı ile 4 litre süt dağıtan Merkezefendi Belediyesi, bundan sonra sütü yerel üreticilerin bulunduğu HAY-KOOP’tan alacak. Bu konuda belediye ile HAY-KOOP arasında protokol imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2020 Çarşamba, 18:46

Merkezefendi Belediyesi, yerel üreticiyi desteklemek amacıyla 2-5 yaş arasındaki çocuklara dağıtılacak sütleri Denizli Bölgesi Hayvancılık Kooperatifler Birliği’nden almak için protokol imzaladı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Yerel üreticilerimizi her zaman destekleyeceğiz. Çocuklarımız için sütü bundan sonrDenizlili üreticilerin ortak çatısı olan HAY-KOOP’tan alacağız” dedi.

Merkezefendi Belediyesi’nin en önemli sosyal projelerinden biri olan Halk Süt’e olan talep gün geçtikçe artıyor. İlk ayında 3 bin 500 çocukla başlayan proje, ikinci ayında 5 bin 123, üçüncü ayında ise 6 bin 613’e ulaştı. Ailelerin yoğun talebi üzerine iki araçla yapılan dağıtım 4 araca çıkarıldı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan konuyla ilgili, “İlçemizde yaşayan her iki çocuktan bir tanesine sağlıklı büyümeleri için Halk Süt’ü ulaştırıyoruz. Halk Süt projesi ile öncelikle üç temel amaca ulaşmaya çalışıyoruz. Merkezefendili çocuklarımızın sağlıklı süt içme alışkanlığı kazandırmak, ilimizdeki süt üreticisi çiftçilerimizi desteklemek ve sosyal belediyecilik ilkeleri gereği ekonomik durumu yetersiz ailelerimize destek olmak” diye konuştu.

“ÜRETİCİMİZİ DESTEKLEYECEĞİZ”
Yaptıkları tüm çalışmalarda üreticileri de yapılan çalışmanın içine dahil etmek istediklerini de dile getiren Başkan Doğan, “Yeni dönemde sosyal projelerde ekonomik durum kıstası aramıştık. Fakat işin içinde çocuk varsa, onların beslenmesi varsa bu kritere bakmadık. Bu projemizde özellikle annelerden çok güzel dönüşler var, bu da bizim için çok önemli. Üreticiye destek olmak çok önemli. Sosyal belediyecilik çerçevesinde ekonomik durumu iyi olmayan ailelere bu projeyle katkıda bulunuyorsak bizim için ne mutlu” dedi.

Denizli Bölgesi Hayvancılık Kooperatifler Birliği Başkanı Mehmet Varol, yapılan protokolün çok anlamı olduğunu söyledi. Varol, “Bu projeye büyük destek verdik, vermeye devam edeceğiz. Özellikle vurgulamak istiyorum, bu bir sosyal sorumluluk projesi. Bu proje çok önemli. Çünkü süte ulaşamayan çocuğumuz kalmayacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu