REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Belediyesi: Ornaz’da mahkeme kararı uygulandı

Merkezefendi Belediyesi: Ornaz’da mahkeme kararı uygulandı

Merkezefendi Belediyesi’nden, Başkarcı Mahallesi’ndeki Ornaz Vadisi’nde bir işletmenin boşaltılmasıyla ilgili yapılan açıklamada, uygulamanın Anıtlar Yüksek Kurulu’nun yönetmeliği gereği alınan mahkeme doğrultusunda yapıldığı belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2015 Çarşamba, 18:08

Başkarcı’nın doğal güzelliğiyle bütünleşen Ornaz Vadisi’nde faaliyet gösteren işletmelerin tahliye edilmesiyle ilgili süreç başladı. Tahliye edilen ilk işletme Ornaz Restoran olmuş, ekipler; jandarma ve zabıta nezaretinde restoranın malzemelerini bir kamyona yükleyip yedi emin deposuna kaldırmıştı.

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA
Tahliyenin Ornaz Vadisi’nde faaliyet gösteren işletmelerde alkol satışı yapılmasından kaynaklandığı iddia edilirken, Merkezefendi Belediyesi’nden konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, mahkeme kararının uygulandığı ifade edilerek şöyle denildi:

“İlçemiz sınırları içinde bulunan Ornaz Vadisi 3. derece sit alanı olmakla birlikte, üstündeki yapılaşma Anıtlar Yüksek Kurulu’nun yönetmeliği dahilinde yapılabilmektedir. Geçtiğimiz günlerde basına da konu olan tasfiye çalışmaları da yine Anıtlar Yüksek Kurulu’nun yönetmeliği gereği alınan mahkeme kararınca uygulanmıştır.
Ornaz Vadisi, tasfiye işlemlerinin ardından, proje dahilinde yapılacak rekreasyon çalışmalarıyla halkımızın çok daha rahat yararlanabileceği mesirelik bir alan haline gelecektir. Aynı projede Ornaz Vadisi içerisinde hiçbir özel işletmeye yer verilmemiştir. Saygılarımızla…”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 15 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 33Parçalı Bulutlu