REKLAMI GEÇ

Obeziteyle savaşta işbirliği

Obeziteyle savaşta işbirliği

Merkezefendi Belediyesi ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında imzalanan “Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında” konulu ilk sosyal projenin paydaşları artıyor. Bu kapsamda Merkezefendi Belediyesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Özel Mediklinik Hastanesi ile GEKA projesi destekleme programı kapsamında protokol imzandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ocak 2015 Pazartesi, 16:27

Protokol İmza töreni, Merkezefendi Belediyesi Toplantı Salonunda, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Halk Sağlığı Müdürü Veli Kılınçarslan, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Abdülaziz Ünalile Özel Mediklinik Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Topuz, Hastane Başhekimi Uzm. Dr.İlhan Cengiz Ermiş, Hastane Genel Müdürü İsmail Öksüz’ün katılımıyla gerçekleşti.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Projemizin paydaşları her geçen gün artıyor ve hem toplum tarafından hem de özel sektör tarafından projemizin sahiplenildiğini görüyoruz. Bu durumda bizi çok memnun ediyor. Obezite ile mücadele önümüzdeki yılların problemi ve dikkate alınması gerek çok ciddi bir sorun. Dolayısı ile Merkezefendi Belediyesi olarak hazırladığımız bu proje ile geleceğe dair obezite konusunda bir tedbir almış olacağız.İmzalanan bu protokolle belediyemiztarafından yönlendirilen ilk 250 kişiye teşhis konulması ve 3 ay diyetisyen desteği ücretsiz olarak sağlanacak. Protokol imza tarihinden itibaren 6 ay süreli diyetisyen desteği geçerli olacak. Diyetisyen muayenesi öncesi gerekli görüldüğü takdirde yapılacak laboratuvar tetkikleri de ücretsiz yapılacaktır.İl Halk Sağlığı Müdürümüzde proje süresince diyetisyen desteği başta olmak üzere, müdürlük olarak ellerinden gelen her türlü desteği sağlayacak. Bu desteğinden dolayı Özel Mediklinik Hastanemiz yöneticilerine ve İl Halk Sağlığı Müdürümüze duyarlılıklarında dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Mediklinik Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İlhan Cengiz Ermiş ise, “Merkezefendi Belediyemizin başlatmış olduğu bu projede hastanemiz olarak bize düşen görev neyse üstlenmeye hazırız. Merkezefendi Belediyesi adını aldığı, Merkez Efendi Hazretlerine yakışır, sağlık çalışmaları başta olmak üzere, çalışmalar yürütüyor. Neredeyse 100 yıllık geçmişi olan Denizli Devlet Hastanesi başta olmak üzere sağlık alanında yatırımların büyük çoğunluğu Merkezefendi İlçe sınırlarında bulunuyor. Sağlık alanında sosyal proje üreten ilk belediye olarak adını duyuran Merkezefendi Belediyesini bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, “Müdürlüğümüz olarak Merkezefendi Belediyesinin başlatmış olduğu bu projede, proje paydaşı olarak yapılacak her türlü güzel çalışmanın destekçisiyiz. Başkanımızın iyi niyetli yaklaşımından dolayı daha büyük destek vererek bu projeye sahip çıkacağız. Amaç güzel olduktan sonra bize de güzelliklere katkı sağlamak düşer” dedi.

Konuşmaların ardından Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Denizli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan ve Mediklinik Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Topuz protokolü imzaladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 16 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 31Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 31Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 31Parçalı Bulutlu