REKLAMI GEÇ

Parka organik ürün pazarı girişimine tepki

Parka organik ürün pazarı girişimine tepki

Gerzele Mahallesi’nde, park alanına organik tarım ürünlerinin satılacağı dükkanlar yapılması ile ilgili planlamaya karşı çıkan vatandaşlar, Merkezefendi Belediyesi’ne “Parkımıza sahip çıkıyoruz, parkımıza dokunma” çağrısında bulundu ve imza kampanyası başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2016 Pazar, 13:46

Merkezefendi Belediyesi’nin Gerzele Mahallesi’ndeki Fetih Camisi karşısında bulunan parkta yeni bir düzenlemeye giderek, bir bölümünde organik ürünlerin satılacağı ahşap dükkanlar yapılması konusunda başlatılan çalışmaya karşı çıktı. Bir araya gelen mahalle sakinleri, “bu tür yerlere karşı değiliz ama bunun yapılacağı yer insanların nefes aldığı park alanı değil” tepkisini gösterdi.
gerzele_parka_organik_urun_pazari-icccc

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR
Merkezefendi Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Görgüç ve Fen İşleri Müdürlüğü ile yüz yüze görüşme taleplerine “karar verildi, park yapılacak” yanıtını alan Gerzeleliler, “Parkımıza sahip çıkıyoruz” sloganıyla imza kampanyası başlattı.
gerzele_parka_organik_urun_pazari-ic

2 GÜN ÖNCE KEPÇE GELDİ
Çocuklarıyla birlikte parka gelen mahalle sakinleri, 21 Ekim’de çalışma yapmak üzere kepçeler geldiğini ve gösterilen tepki üzerine görevlilerin geri döndüğünü anlatan mahalle sakinleri, yaptıkları basın açıklamasında, “pazaryerinin parka dönüştürülmesinin sayısız örneği varken, park alanının pazara dönüştürülmesi bir ilk olacaktır” ifadesini kullandı.

“Ögerzele_parka_organik_urun_pazari-icccNEMLİ OLAN HALKIN İSTEKLERİYSE HALK BİZİZ”
Bölgede oturanların nefes alabildiği, çocuk seslerinin yankılandığı bir yerde pazaryeri projesine karşı olduklarını vurgulayan vatandaşlar, “Düşünülen güzel bir proje olabilir. Ama bunun yeri binbir emekle kazandırılan bu park alanı değil. Bu proje belediyeye ait Çarşamba Pazarı’nın kurulduğu yere yapılabilir. Burası altı pazaryeri, üzeri de söz konusu dükkanlar için düzenlenebilir. Ama bunu lütfen bizim parkımızda gerçekleştirmeyin! Sizler için önemli olan halkın mutluluğu ve istekleri ise işte halk biziz. Bizler bölme bir düzenleme istemiyoruz” açıklamasında bulundu.
gerzele_parka_organik_urun_pazari-iccccc

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 16 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 31Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu