REKLAMI GEÇ

Sanat güneşiyle duygulandıran buluşma

Sanat güneşiyle duygulandıran buluşma

Merkezefendi Belediyesi’nin ‘Tarihe Yolculuk’ projesi kapsamında Bursa’ya giden 73 yaşındaki Orhan Yalçın, askerdeki komutanı olan Zeki Müren’in mezarını bulunca duygu dolu anlar yaşadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2016 Salı, 17:04

Merkezefendi Belediyesi’nin ‘Tarihe Yolculuk’ projesi kapsamında ilçe sınırları içindeki 50 yaş üzeri vatandaşları Bursa ve Çanakkale’ye götürdü. Geziye Bursa’dan başlayan kafile, sırasıyla Bursa Ulu Cami, Emir Sultan, Osman Gazi, Orhan Gazi Türbelerini gezdi. Kafile, Emir Sultan Türbesi yanında bulunan sanat güneşi Zeki Müren’in mezarını da ziyaret imkanı buldu.

denizli-merkezefendi-belediyesi-duygulandiran-bulusma-1

KOMUTANININ MEZARI GÖRÜNCE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Bu ziyaret kafile içinde bulunan 73 yaşındaki Orhan Yalçın’a büyük sürpriz oldu. Çankırı’da askerliğini yapan Denizlili Orhan Yalçın, komutanı Zeki Müren’in mezarını görünce hüzünlendi, sanat güneşinin mezar taşına sarılarak gözyaşı döktü.

“ÇOK DUYGULANDIM”
Rastlantı sonucu Zeki Müren’in mezarını ziyaret ettiğini belirten Orhan Yalçın, “Zeki Müren Çankırı’da benim teğmenimdi. Ne zaman nöbetçi amir olsa şoförlüğünü ben yapardım. Bizlere çok nazik davranırdı. Çok kibar bir beyefendiydi. Bize bir fiske bile vurmadı. Emir verirken bile ‘Asker lütfen hizaya gelir misiniz’ derdi. Allah Nur içinde yatırsın. Bursa’ya geldiğimizde mezarı nerede diye soracaktım. Benim için büyük sürpriz oldu. Çok duygulandım” dedi.

Kafile Bursa ziyaretin ardından da Çanakkale’ye geçerek bağımsızlık destanının yazıldığı toprakları yerinde inceledi. Bu ziyaretler sırasında ilginç buluşmalar ve duygu dolu anlar da yaşanıyor.

denizli-merkezefendi-belediyesi-duygulandiran-bulusma-3

“GEZİLERİMİZ DEVAM EDECEK”
Düzenlenen turlar sayesinde Merkezefendililerin Çanakkale ve Bursa’yı gezerek önemli yerleri gezdiğini de söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Gezilerimiz sayesinde Bursa’da bu ülkenin temellerinin nasıl atıldığı vatandaşlarımıza yaşatılıyor. Yine Çanakkale’ye götürülen vatandaşlarımız ülkemizin bağımsızlığının ne zor şartlar altında korunduğunu görerek yaşıyor. Tarihimize sahip çıkabilmek adına bu geziler büyük önem taşıyor. Her yıl 5 bin vatandaşımızı bu özel topraklara götürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

tulay   -  Bağlantı 1 Haziran 2016, 00:30

sayın başkanım Allah razı olsun annem ve babam da sizin sayenizde bursa-çanakkaleyi gördü geldi üstelik sahil kenarında oteldede kalmışlar.proje süper,ilgilenen arkadaşlar çok kibar.emeği gecenlerden Allah razı olsun

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 20 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 28Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 16 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu