REKLAMI GEÇ

Yenişehir Yürüyüş Yolu’nda uğur böceği örümceği bulundu

Yenişehir Yürüyüş Yolu’nda uğur böceği örümceği bulundu

Yenişehir yürüyüş Yolu’nda yürüyen bir vatandaş, uğur böceğine benzeyen bir örümcek buldu. Uğur böceği örümceğinin (Eresus cinnaberinus) bazı türlerinin zehirli olması panik yarattı. Uzmanlar, vatandaşları bu örümceğe karşı uyardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2020 Pazar, 16:38

Merkezefendi’nin Yenişehir Mahallesi Yürüyüş Yolu’nda gezen Sinan Özer’in (22) dikkatini, yol kenarında farklı bir tür örümcek çekti. Uğur böceğine benzeyen örümceğin fotoğraflarını çeken Sinan Özer, örümceğe dokunmadan bölgeden ayrıldı.

İNTERNETTEN ARAŞTIRDI
Denizlihaber.com’a ulaşan Sinan Özer, örümceğin yanından ayrıldıktan sonra örümcek ile ilgili internette araştırma yaptığını belirterek, zehirli uğur böceği örümceği olduğunu öğrenince şok olduğunu söyledi.

İSMİ UĞUR BÖCEĞİ BENZERLİĞİNDEN
Uzmanlar, uğur böceğine benzerliğinden dolayı bu ismin verildiğini belirterek, bu örümceğin birçok türünün bulunduğunu ve bazılarının zehirli olduğunu söyledi. Uğur böceği örümceğine tamamen zehirli demenin yanlış olacağını ifade eden uzmanlar, “Çıplak elle dokunulduğunda toksin salgıladığı için kaşıntı ve bazı bünyelerde alerjiye neden olabilir. Örümcek, doğada genellikle nemli ve karanlık yerlerde bulunur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 15 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 9 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu