REKLAMI GEÇ

15 Temmuz Şehitleri anıldı

15 Temmuz Şehitleri anıldı

Pamukkale Belediyesi’nin düzenlediği “15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Halka Şükran Günü” gerçekleştirildi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 105 gün önceki kara gecenin hatırlanması ve gelecek nesillere aktarılması için bu geceyi düzenlediklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2016 Pazartesi, 12:04

Pamukkale Belediyesi, 15 Temmuz’daki hain girişime karşı bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Geçen hafta Yeni Cami’de mevlit gecesi düzenleyen Pamukkale Belediyesi, dün de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde “15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Halka Şükran Günü” düzenledi.

denizli-pamukkale-belediyesi-15-temmuz-sehitleri-anildi-1

Etkinliğe AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Pamukkale Belediyesi başkan yardımcıları Selim Arkan, Veli Demir ve Adnan Kaya, DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve davetliler katıldı.

“15 TEMMUZ’U UNUTTURMAYACAĞIZ”
PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’ndeki etkinlik, Denizli’deki demokrasi nöbetlerinde çekilen fotoğrafların yer aldığı “Demokrasi Nöbetleri Fotoğraf Sergisi” ile başladı. Serginin açılışında konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “15 Temmuz’un anılması için bu geceyi organize ettik. Şehitleri ve kahramanları anacağız. 15 Temmuz ülkemiz ikinci bir kurtuluş savaşı. Rabbim böyle acıyı göstermesin ve yaşatmasın. O gece hayatını bu vatan için siper eden 294 şehidimize rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifa diliyorum. Bugüne kadar vatan, millet ve bayrak için şehit düşenleri de bu etkinliğimizle anıyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak 105 gün önceki o kara gecenin hatırlanması ve gelecek nesillere aktarılması için bu geceyi düzenledik. Katılımız için çok teşekkür ederim” dedi.

denizli-pamukkale-belediyesi-15-temmuz-sehitleri-anildi-2

TİYATRO OYUNU SAHNELENDİ
Etkinlik, İstanbul Ferah Tiyatrosu oyuncuları, “ölümsüz” temasıyla sahneye koyduğu “Çanakkale ve 15 Temmuz Şehitler Destanı” adlı oyunla devam etti. Etkinlikler kapsamında Denizli Şairler Platformu’ndan Mustafa Kayalı, Bilal Tekin ve Halil Gençoğlu, Sakarya Türküsü, Dua Şiiri, Demokrasi Şehidi Ömer Halisdemir anısına ’30 Kuş’ adlı şiirleri seslendirdi. İl Müftüsü Mehmet Aşık da demokrasi şehitleri için dua etti. Tören sonunda geceye katkı veren isimlere teşekkür çiçeklerinin sunulmasıyla son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Çok Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 14 30Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 15 30Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu