REKLAMI GEÇ

36 yıl önce Pamukkale

36 yıl önce Pamukkale

Bugünlerde Denizlililere girişin ücretsiz olması için gündeme gelen Pamukkale’de 36 yıl önce çekilen bu fotoğraf, bir zamanlar Pamukkale’nin doğallığını ve yerli turistin tatil beldesine sahip çıkışının göstergesi gibi…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2014 Perşembe, 12:11

Denizli’nin turistik cazibe merkezi Pamukkale’de 36 yıl önce çekilen bu hatıra fotoğrafı, Beyaz Cennet’e ücretsiz girmek isteyen Denizlililerin sesi oldu. Rabia ve Emine Dağdaş kardeşlerin yer aldığı, Acıpayam.com arşivinde yer alan bu fotoğraf, Facebook’ta Memleket Kokusu grubunda Mustafa Ünal tarafından tekrar paylaşıldı.

İKİ KARDEŞİN HATIRASI
Fotoğrafı, “Eskiden Pamukkale bizimdi. Şimdi kelle başı 25 TL verebilen giriyor. Hiç olmassa yerli turiste indirim sağlansa, hatta Denizlili olanlara pozitif ayrımcılık yapılsa olmaz mı?” diye yazan Mustafa Ünal’ın bu isteği sosyal paylaşımda yankı buldu. Fotoğrafın sahibi Rabia Dağdaş Aras ve Emine Dağdaş Silahtar’ın da kendi adreslerinde paylaştığı fotoğrafa çok sayıda yorum geldi.

DENİZLİLİLER AYRIM İSTİYOR
Bu fotoğrafın üzerinden yola çıkan Denizlililer, geçen hafta Efes Denizli Turizm Derneği’nin başlattığı imza kampanyasına da dikkat çekerek Pamukkale’nin Denizlililere bedava olmasını talep etti. Turistlerden ücret alınabileceğini ancak Denizlililerin Pamukkale’ye ücretsiz girebilmesini isteyen Denizlililer, taleplerinin karşılık bulmasını bekliyor.

Yorumlar

ege   -  Bağlantı 12 Eylül 2014, 09:00

Ben PAmukkalede Doğdum buyudum
Yıllardır pamukkale adı kulnılıp birşey yapılmadı bizim oralara. Evet ayda 1 de olsa Kimliğinde denizli yazan herkese ücretsiz olmalı, o gun DBB ücretsiz otobüs sefri düzenlemeli. Ayrıca travertenlerin bir kısmı açlsn

Bakış Açısı   -  Bağlantı 11 Eylül 2014, 23:38

Versin parasını girsin. Yerli halk çokmu sahip çıktı oraya. Hayır. Talan edildi oralar. Bence yerlilerden daha çok para alınsın.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 13 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 32Parçalı Bulutlu