REKLAMI GEÇ

Akçapınar’da yıldırım felaketi: 3 keçi öldü, çoban yağıştan mahsur kaldı

Akçapınar’da yıldırım felaketi: 3 keçi öldü, çoban yağıştan mahsur kaldı

Denizli’nin bazı bölgelerinde Perşembe akşam saatlerinde başlayan yağmur, yıldırımları da beraberinde getirdi. Pamukkale’nin kırsal Akçapınar Mahallesinde keçilerin üzerine yıldırım düştü, mahsur kalan çobanı jandarma kurtardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2023 Cuma, 12:40

Olay, Pamukkale ilçesine bağlı Akçapınar Mahallesi’ndeki Karakuş mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Akçapınar ve Belenardıç Mahalleleri arasında bulunan Karakuş Mevki alanında küçükbaş hayvanlarını otlatan 56 yaşındaki Çoban Ö.Ö.’nun bulunduğu noktada aşırı yağış ile birlikte yıldırım düştü. Yıldırımın düştüğü ağaçlık alanda bulunan 3 küçükbaş hayvan telef oldu. O anda bir kayalık alanda bulunan çoban Ö.Ö. ise mahsur kaldı. Çoban Ö.Ö., yaşanan olay sonrası komşusu, Belenardıç Mahalle Muhtarı Mehmet Erzen’i arayarak yardım istedi. Muhtarın ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ekipler, çoban ve hayvanları kurtarmak için harekete geçti. Olayın yaşandığı noktaya gelen jandarma ekipleri, çoban Ö.Ö.’yü kayaların arasına saklanmış ve kendisini korumaya almış bir vaziyette sağ salim buldu. Çoban Ö.Ö., yıldırımın iki metre önüne düştüğünü ve kendisini buraya attığını, ağaç altında bulunan 3 küçükbaş hayvanın ise telef olduğunu söyledi.  İHA-DENİZLİ

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Çok Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 14 30Çok Bulutlu
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 30Çok Bulutlu
2 Mayıs 2024 Perşembe 15 30Parçalı Bulutlu
3 Mayıs 2024 Cuma 16 29Parçalı Bulutlu