REKLAMI GEÇ

Akköylüler dava açacak

Akköylüler dava açacak

Türkiye’de ilçe statüsünden mahalleye dönüştürülen tek ilçe olan Akköylülerin, büyükşehir tepkisi sürüyor. İlçelerini geri isteyen Akköylüler, topladıkları 3 bin 300 imzayı cumhurbaşkanlığına, başbakanlığa ve TBMM’ne gönderdi. İlçe halkı ayrıca hak mahrumiyeti gerekçesiyle dava açmaya hazırlanıyor.

/ DENİZLİHABER / 4 Mart 2014 Salı, 16:16

ŞENGÜL BOZ

Büyükşehir Yasası ile ilçe statüsünden çıkarılarak Denizli’nin yeni kurulan Pamukkale ilçesinin mahallesi olan Akköylüler, ilçelerini geri almak için topladıkları 3 bin 300 imzayı cumhurbaşkanlığı, başbakan ve TBMM’ne göndermek için toplandı.

PTT binası önünde toplanan Akköylüler, “Türkiye’de hak gaspına uğrayan tek yerleşim yeri olan Akköy ilçesidir. Haklarımız Anayasal güvence altında olmasına karşın Akköy İlçe sakinleri olarak bizler aldatılarak Akköy ilçesinin ismi ile birlikte yerleşkede bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları Denizli Merkez ilçeye taşınarak fiilen de haklarımız gasp edilmiş ve mahalle statüsüne çevrilmiş bulunmaktayız. Anayasal güvence altındaki gasp edilen haklarımızın geri verilerek Akköy ilçemizi geri istiyoruz.
denizli-akkoy-ilce-halki-buyuksehire-dava-acacak-ic

TBMM Başkanlığı tarafından gerekli işlemler yapılarak Akköy İlçemizin ismi ile birlikte Akköy İlçe Merkezinden taşınan Kaymakamlık başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşların taşınmazdan önceki yerlerine yeniden yerleştirilmesinin sağlanması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz”  yazılı dilekçeyle birlikte 3 bin 300 imzayı postaya verdi.

“DAVA AÇACAĞIZ”

Akköylü vatandaş Evran Kuzu,  Akköy ilçesinin 25 yıl önce kanunla ilçe olduğuna dikkat çekerek “İlçemizin adının Pamukkale ilçesi olarak değiştirileceği yetkililerce açıklandı. Ancak böyle yapılmadı. Gerçek anlamda ilçemiz elimizden alınarak hak mahrumiyeti doğurmuştur.  İlçemizi geri almak için başlattığımız hak mücadelemiz devam edecek. Konunun hukuksal boyutunu da araştırdık.  3 bin 300 imzayı Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa ve TBMM’ne gönderdik. Bir ay içerisinde olumlu cevap alamazsak, hak mahrumiyetinden dolayı konuyu mahkemeye taşıyacağız.  Vatandaşların tek tek dava açma hakkı varmış. Bunu başlatan ben olacağım. Tabi topladığımız 3 bin 300 imza da referansımız olacak” dedi.

ESNAF DA TEPKİLİ

Kaymakamlık, maliye ve tapu gibi kurum ve kuruluşların taşınması en çok esnafı etkilemiş.  Böyle devam etmesi halinde işyerlerini kapatıp ilçeyi terk edeceklerini söyleyen Akköy esnafı, şunları söyledi:
galeri-anons

Yorumlar

zehra tuna   -  Bağlantı 5 Mart 2014, 01:58

ben ESKİ akköy ilçesinin bir köyünde oturmaktayım 17 yaşında bir ygs öğrenciyim yaşımı özellikle belirttim çünkü kimliğimin değişmesi gerekiyor önceden annem yakın olduğu için gelebiliyordu şimdi ise uzak olduğu için ve tabi ulaşımda zor olduğu için gelemiyor kısacası ne yapılacak bilmiyorum biran önce yetkililerden cevap bekliyoruz (ygs 23 martta)

Mert Över   -  Bağlantı 4 Mart 2014, 21:15

Dükkanları daha kapatmadıysanız ayıp etmişsiniz! Yakında mahallenizide alırlar elinizden ruhunuz duymaz. Bunlar adamı böyle cambaza baktırırlar….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 9 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 13 34Parçalı Bulutlu