REKLAMI GEÇ

Akköylüler ilçemizi isteriz bayrağı açtı

Akköylüler ilçemizi isteriz bayrağı açtı

Büyükşehir Yasası ile ilçe statüsünü kaybeden Akköylüler, yerel seçime 37 gün kala “ilçemizi geri istiyoruz” diyerek, imza kampanyası başlattı. ‘Bizi aldattılar” diyen ilçe sakinleri, “İlçenizin yalnızca ismi değişecek” diyen iktidar partisine ateş püskürdü. Büyükşehir ile birlikte Denizli’nin ilçe statüsünü kaybeden tek ilçesi olan Akköy’de vatandaşlar, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları birer birer kapanınca bunun farkına vardı. Gecikmeli olarak da “ilçemizi geri istiyoruz” eylemi başlatan…

/ DENİZLİHABER / 21 Şubat 2014 Cuma, 14:57

Büyükşehir Yasası ile ilçe statüsünü kaybeden Akköylüler, yerel seçime 37 gün kala “ilçemizi geri istiyoruz” diyerek, imza kampanyası başlattı. ‘Bizi aldattılar” diyen ilçe sakinleri, “İlçenizin yalnızca ismi değişecek” diyen iktidar partisine ateş püskürdü.

Büyükşehir ile birlikte Denizli’nin ilçe statüsünü kaybeden tek ilçesi olan Akköy’de vatandaşlar, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları birer birer kapanınca bunun farkına vardı. Gecikmeli olarak da “ilçemizi geri istiyoruz” eylemi başlatan ilçe halkı, imza kampanyası açtı. “Türkiye’de ilçeliği alınan tek Akköy”, “İlçemizi aldınız bizleri mağdur ettiniz”, “Akköy Halkını kandırdınız”, “Haksızlıklar bitecek Akköy’e ilçelik geri verilecek” yazılı dövizlerle pazaryerini de gezen gruba, Denizli’den giden çeşitli siyasi partilerin temsilcileri de destek verdi.

İSMİ DEĞİŞECEK DEMİŞLER
Kendilerine “Akköy’ün ilçe statüsü alınmayacak, yalnızca ismi değişecek” denildiğini anlatan vatandaşlar, tepkilerini “Bizi kandırdılar. Bizim ilçe olacağımızı yalnızca ismimizin değişeceğini söylediler. Ancak, zamanla kaymakamlık kapandı, tüm devlet kurumları bir bir Denizli’ye taşındı. Mahalle olduk. Bizi kandıranlar bu ilçeye giremeyecek” sözleriyle dile getirdi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR
Akköylüler adına açıklamada bulunan Evran Kuzu, Akköy’ün 25 yıldan beri ilçe olduğunu anımsatarak, “25 yıldır Akköy halkına ilçemizin tüm kurumları hizmet vermektedir. Şimdi ise Pamukkale olarak ismi değiştirildiği yutturmacası ile ilçelik haklarımız gasp edilmiştir. İlçemizin tüm kurumları taşınmaktadır. Pamukkale ayrı bir yerleşim yeridir, Akköy ise ayrı bir yerleşim birimi. Denizli’nin ilçe statüsünü kazanmış ve 25 yıldır ilçe olarak idari yapılanma içinde yerini almıştır. Yapılan yeni düzenleme ile yerleşim birimimizin ilçe olarak fiziki yapılanmasında yer alan devlet kurumları Denizli’nin merkezine taşınmıştır. Akköy ilçe halkı bu şekilde aldatılmıştır. Topladığımız imzalar Cumhurbaşkanlığına, İçişleri Bakanlığına, TBMM’ye ve Başbakanlığa gönderilecek” dedi.

KAYMAKAMLIK İMAM HATİP ORTAOKULU OLDU
Akköy’e 25 yıl hizmet veren kaymakamlık binasının Akköy İmam-Hatip Ortaokulu olmasını da eleştiren vatandaşlar, “Buna hiç gerek yoktu. 45 öğrencisi, 5 öğretmeni var. Diğer yandan daha önce ilçeye bağlı 1 belde ve 5 köyde ikamet edenler, resmi işlemleri için Denizli’ye gitmek zorunda kalıyor. Bizim Denizli’ye gidip gelecek paramız yok. Biz ilçemizi istiyoruz. Bunu elde edinceye kadar da mücadelemiz sürecek” diye konuştu.

11 YIL ÖNCE DE YAŞAMIŞLARDI
Akköy, Denizli’nin bütünşehir olması ile ilgili yasa teklifinin TBMM’ye verildiği 2003 yılında da ilçe statüsünden çıkarılmak istenmişti. CHP İl Genel Meclis Üyesi Niyazi Çavdar, “O dönem ben CHP ilçe başkanı idim. Bu aynı sorunu o dönem de yaşadık. Dönemin milletvekilleri ile birlikte İçişleri Bakanlığı’nda uzun süre yaptığımız toplantı sonrasında karardan vaz geçildi. Aynı mücadeleyi yeniden başlattık. Akköylüler buna müsaade etmeyecektir. Bu kararın alınmasında siyasi ve jeotermal rantı var” açıklamasını yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Mayıs 2024 Cuma 15 33Parçalı Bulutlu
18 Mayıs 2024 Cumartesi 17 34Az Bulutlu
19 Mayıs 2024 Pazar 18 34Çok Bulutlu
20 Mayıs 2024 Pazartesi 19 35Parçalı Bulutlu
21 Mayıs 2024 Salı 19 36Az Bulutlu