REKLAMI GEÇ

Aktepe’de bir tepe AK Vadi için tıraşlanıyor

Aktepe’de bir tepe AK Vadi için tıraşlanıyor

Pamukkale’nin Aktepe Mahallesi’ndeki TOKİ Konutları’ndan Ak Vadi’nin görülebilmesi için bir tepe tıraşlanıyor. Hafriyatla çıkacak 20 bin metreküp toprak, 2 bin kamyon seferiyle başka bir alana taşınacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Haziran 2015 Cuma, 15:43

Aktepe Mahallesi sakinlerinin “Tepe nedeniyle Ak Vadi’yi göremiyoruz, kaldırılsın” talebi karşılık buldu. Pamukkale Belediyesi, Ak Vadi Parkı ile TOKİ Konutları arasında bulunan tepenin tıraşlanması için çalışma başlattı. İş makineleriyle yapılan tıraşlama sonrasında ortaya çıkan hafriyat, kamyonlarla taşınıyor. Hafriyat tamamlandığında, TOKİ Konutları’ndan Ak Vadi görülebilecek. Yapılacak düzenleme çalışmasıyla da burası Ak Vadi Parkı’yla birleşerek yeşil bir alana dönüşecek.

2 BİN KAMYON HARFİYAT TAŞINIYOR
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bu çalışma sonrasında toplamda ortaya çıkan 20 bin metreküp hafriyatın 2 bin kamyon seferiyle taşınmış olacağını, ardından da buranın yeşil bir dokuya dönüştürüleceğini söyledi.

Bu talebin yerel seçimler öncesi kendilerine iletildiğini ifade eden Gürlesin, “O bölgedeki tepeyle ilgili halkımızın yoğun talebi üzerine inceleme yaptırdık. Ege’nin en büyüğü olan Ak Vadi Parkı ile TOKİ konutları arasında hem görsel anlamda hem de toz oluşumu anlamında büyük bir sıkıntı yaratıyordu. Bunu gidermek için talimat verdik. Kısa zamanda çalışmanın yarısı tamamlandı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 18 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 17 30Parçalı Bulutlu